Gimengwan koululle uusi keittola

Ortodoksisen lähetys ry:n jälkiä tulee vastaan pitkin Keniaa. Yksi sellaisista on Gimengwan alakoulu Kisumun hiippakuntakeskuksen lähellä Keniassa. Ortodoksisen kirkon lähettinä maassa työskenteli 1970-luvun lopulla Siina Taulamo. Noinkohan hän osasi arvata, että 2020-luvulla Filantropian tukemalla koulutiellä kulkisi kenialaisia lapsia hänen työnään syntyneeseen alakouluun?

Gimengwan alakoulussa eletään toiveikkaita aikoja. Uuden rehtorin myötä yhteistyö ortodoksiseen kirkkoon on taas vahvistunut. Alakoulussa on tällä hetkellä yli 300 oppilasta ja määrä todennäköisesti kasvaa, kun maine hyvästä alusta ja oppilaiden koulumenestyksestä leviää laajemmalle.

Hyvien uutisten listalle pääsee myös koululle valmistuva uusi keittola. Entinen savesta rakennettu maja on palvellut uskollisesti tähän saakka, vaikka rakenteet ovat heikentyneet ajan myötä. Jonkinlaista ihmettä on varmasti ollut mukana jo useamman sadekauden aikana, ettei rakennus ole romahtanut keittäjän niskaan.

Nyt rakenteilla oleva tiiliseinäinen keittola valmistuu ennen uuden lukuvuoden alkua tammikuussa. Samalla piispa Markos siunaa uudet tilat käyttöön. Keittolan rakentaminen on ollut mahdollista isä Jyrki Penttosen muistoksi lahjoitetuilla varoilla.

Scroll to Top