Pienyrittäjyydestä itseluottamusta ja omia tuloja

Filantropian ruokaturvahanke Etiopiassa Batussa on vaikuttanut positiivisesti paitsi mukana olleiden naisten myös heidän perheidensä elämään.

Hankkeeseen osallistuneet naiset kertovat, että heillä ei ollut aikaisemmin juuri ollenkaan omia tulonlähteitä. He pysyivät enimmäkseen kotona, sillä häpeä köyhyydestä oli niin suuri. Myös ruuan niukkuus ja lasten tulevaisuus huolettivat naisia.

Nyt naisilla on omia pienyrityksiä, he ovat saaneet yrittäjäkoulutusta ja osuuskunnan pienlainoja ja onnistuneet säästämään rahaa. Tämä näkyy naisten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin paranemisena. Naisten itseluottamus on kasvanut ja heidän lapsensa saavat nykyisin kolme ateriaa päivässä.

&nbsp

&nbsp &nbsp

Batun torilla riittää asiakkaita.

&nbsp

Haasteita riittää silti yhä. Myyntipaikkojen puute ja indeksiin sidottujen materiaalikustannusten nousu ovat tuottaneet päänvaivaa. Ratkaisuna ongelmiin on pyydetty Batun viranomaisilta lisää myyntipaikkoja naisten perustamille osuuskunnille. Naisille on myös annettu tietoa erilaisista mikrolainoja antavista instituutioista.

Osuuskuntatoiminnan kautta naiset ovat oppineet ensin säästämään ja saamaan säästöjen turvin ensimmäisen pienlainan, jonka takaisinmaksu on turvannut pienlainan seuraavalle naiselle. Riskit on arvioitu etukäteen ja siten mahdollistettu kestävä pienyritystoiminnan aloittaminen.

Vuoden 2014 seurantamatkalla monet naiset kertoivat oppineensa paljon ja aloittaneensa ensimmäisen yrityksensä.&nbsp

&nbsp

Ulkoministeriö on tukenut Filantropian ja paikallisen Maedot-järjestön hanketta Batussa vuosina 2013–2015. Hankkeen tavoitteena on parantaa alueella asuvien lasten ruokaturvaa. Tavoitteen saavuttamiseksi on autettu köyhiä naisia hankkimaan omia tulonlähteitä ja valmistamaan ravitsevaa ruokaa lapsilleen.

Batun yrittäjänaisia tuetaan omarahoitteisesti vuonna 2016 ja hankkeelle on haettu jatkorahoitusta yhteistyössä Interpedian kanssa. Lue lisää hankkeesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top