Järjestöt jatkavat yhteisellä teemalla

Ortodoksisen kirkon rinnalla toimivat järjestöt Filantropia, Ortodoksisten nuorten liitto ja Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta sekä Valamon opisto valitsivat viime vuoden yhteistyön teemaksi Juuret ja monikulttuurisuus. Saman teeman ympärille on suunniteltu myös vuoden 2018 yhteistyö.

Järjestöt kokoontuivat kirkkopalvelujen koordinaattori&nbsp Sirpa Okulovin&nbsp kanssa Kuopioon 24. tammikuuta keskustelemaan viime vuoden kokemuksista ja kuluvan vuoden yhteistyöstä. Filantopia ja PSHV keräsivät viime vuonna diakonia- ja lähetystyön iltamien myötä tietoa seurakuntien vapaaehtoistoiminnasta ja seurakuntien kirkkoherroille on lähetetty yhteenveto vierailujen sisällöstä. Tulevan kevään aikana lähetetään seurakuntiin lyhyt kysely, jonka kautta voi antaa palautetta ja esittää toiveita jatkotyöskentelystä.

Helmikuun 2. päivänä julkaistaan ensimmäinen järjestöjen yhteistyönä tuottama video, Pyhä ikoni. Toinen video julkistetaan Suuren paaston aikaan ristinkumartamisen sunnuntaina 4.3. ja sen teema on risti. Seuraavat videot ovat suunnitteluasteella.

Järjestöt toteuttavat neljä perhetapahtumaa, joiden aiheena on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ohjelmaa on niin aikuisille, nuorille kuin lapsille. Perhetapahtumat pidetään Kajaanissa 24.3., Mikkelissä 28.4., Oulussa 29.9. ja Turussa 17.11.

Jyväskylässä järjestetään 23.-24.5. ihmisoikeusseminaari, jossa yhtenä pääpuhujana on Despina Namwembe Ugandasta. Marraskuun 24.-26. kokoonnutaan Valamoon koko kirkon diakonia- ja lähetystyön tietojenvaihtopäiville.

Monien eri tapahtumien myötä on mahdollista päästä tutkailemaan omia juuria, tutustua toisten ajatuksiin ja kohdata erilaisia ihmisiä kirkon arjessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top