Suuren paaston keräys: Opintiellä

Suomessa jokaisella on mahdollisuus saada kunnollinen peruskoulutus. Se on maailmalla aika harvinaista. Kouluun pääseminen voi jäädä haaveksi, jos esimerkiksi sota on särkenyt koko koulujärjestelmän ja vuoden kuluvat pakolaisena uutta kotia etsien. Tai ehkä perheen rahat eivät riitä koulupukuun ja kirjoihin. Joskus esteeksi koulutielle riittää se, että on syntynyt tytöksi.

Suuren paaston keräykselle tuetaan tänä vuonna naisten ja lasten koulutusta Itä-Afrikassa ja konfliktialueilla. Koulutus ei ole vain siitä, että opitaan lukemaan ja laskemaan, vaan kyse on laajemmin elämäntaitojen kartuttamisesta. Äiti, joka ymmärtää terveellisen ravinnon merkityksen, kasvattaa todennäköisesti terveempiä lapsia. Äitien koulutustaso näkyykin lasten hyvinvoinnissa. Nuori, jota kannustetaan lukemaan läksynsä ja pänttäämään kokeisiin, jaksaa opiskella itselleen ammatin ja pärjää elämässään paremmin. Tyttö, joka saa opiskella, ei todennäköisesti avioidu alaikäisenä ja saa lapsia liian nuorena. Koulutus myös vähentää köyhyyttä.

Filantropian työssä eri maissa koulutukset ovat keskeisellä sijalla. Keniassa äitiliiton päivillä puhutaan niin säästämisestä kuin hygieniasta ja ihmissuhteistakin osana hyvää elämää. Nairobissa nuorten seminaarissa mietitään ohjaajien kanssa esimerkiksi huumeiden ja alkoholin vaikutusta nuorten elämään samoin kuin sitä, miksi netissä omien kuvien jakaminen voi olla vaarallista. Lukuvuoden alkaessa hiippakuntiin välitetään tukea koulumaksuja varten. Ugandassa kyläyhteisöjä koulutetaan naisten oikeuksien tunnistamisessa ja naiset saavat pienyrityskoulutusta.

Suuren paaston keräys kannetaan naisten ja lasten koulutukseen Itä-Afrikassa ja konfliktialueilla. Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian tilille FI53 5480 0520 0233 08. Viite: 12580.

Keräysaika: 12.2.–1.4.2018. Keräyslupa RA/2017/1236, 30.11.2017, on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta 1.1.2018–31.12.2022. Kerätyt varat käytetään Filantropian diakonia-, lähetys- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin kansainvälisesti ja kotimaassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top