Vastuullisuus ja arvostava toimintakulttuuri yritystyöpajan keskiössä

Vastuullisuus vaikuttaisi olevan tärkeää yhä useammalle kehittyviin maihin suuntautuvalle etenkin nuoremman polven yrittäjälle.

Näin voi päätellä Kymppi-hankkeessa marras-joulukuun aikana tehdyistä havainnoista Espoon yritystyöpajassa ja verkostoitumistilaisuuksissa Helsingissä. Kymppi on Filantropian, Helsingin Diakonissalaitoksen, Filoksenian ja Suomen Caritaksen yhteishanke, jonka tavoitteena edistää YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 tavoitetta kymmenen: Eriarvoisuuden vähentäminen. Erityisesti keskitytään suomalaisiin yrityksiin, jotka toimivat kehitysmaissa tai suunnittelevat laajentavansa toimintaansa kehittyviin maihin.

Espoossa Helinä Rautavaaran museossa 2.12. pidetyssä yritystyöpajassa&nbsp paneuduttiin arvostavaan toimintakulttuuriin Suomessa ja globaalisti sekä tutustuttiin yhden yrittäjän matkaan ideasta vastuulliseksi yrittäjäksi, jonka paikallisina kumppaneina ovat itäafrikkalaiset naiset.

Yrittäjien kanssa käydyt keskustelut vahvistavat käsitystä, että tällaiselle yhteistyömuodolle on tarve. Kansalaisjärjestöt, yritykset ja julkinen sektori kohtaavat samantapaisia haasteita ja mahdollisuuksia kehittyvissä maissa toimiessaan ja voivat täydentää kehitystä omalla erityisosaamisellaan.

Yritystyöpajat jatkuvat keväällä 2020 ja ensimmäisessä pajassa helmikuun alkupuolella keskitytään vastuullisuus- ja kriisiviestintään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top