Yritysvastuuhanke siirtyi verkkoon

Koronarajoitusten myötä yrityksille suunnatut toiminnot menivät hetkeksi tauolle. Kymppi-hankkeen kevään työpajoihin oli ilmoittautunut ennätysmäärä suomalaisten yritysten edustajia. Erityisesti vastuullisuusviestintään ja alihankintaketjuihin liittyvät työpajat ovat herättäneet kiinnostusta.

Kymppi-hanke käynnistyi vuosi sitten ja se pyrkii osoittamaan, että ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja kaikkien ihmisten yhdenvertainen kohtelu voivat olla yrityksen menestystekijöitä. Hanketta toteuttavat Filantropian kanssa Helsingin Diakonissalaitos, Filoksenia ja Suomen Caritas.

Kymppi-hanke keskittyy Agenda2030:n tavoitteista nimenomaan eriarvoisuuden vähentämiseen (tavoite 10). Kehittyvissä maissa toimivat suomalaiset yritykset vastasivat viime vuonna hankkeen alkukyselyyn, jossa kartoitettiin yritysten tietoisuutta kestävän kehityksen tavoitteista ja ja lähtötilannetta suhteessa hankkeen tavoitteisiin. Työpajat toimivat hyvänä kokemusten ja tietotaidon jakamispaikkana ja niiden lisäksi hankkeessa tuotetaan mobiilisovellus yritysten käyttöön ja kerrotaan menestystarinoita onnistuneista yritysten vastuullisuustoimista.

Koronarajoitusten myöta suunniteltujen työpajojen valmistelua jatkettiin siten, että ne voidaan pitää verkkoympäristössä. Ensimmäinen verkkotyöpaja pidetään torstaina 7.5. Sen teemana on alihankintaketjut ja työskentelykieli on englanti. Työpajaan voi ilmoittautua ao. linkin kautta 30.4. mennessä.

WORKSHOP: SUPPLY CHAIN RESPONSIBILITY IN GLOBAL CONTEXT

7.5.2020 at 9-11 online via Teams

Sustainability of supply chains is a part of every company’s responsibility and reputation management. However, according to a poll carried out by Fibs, supply chain management seems to be the biggest responsibility challenge faced by Finnish companies.

Kymppi-workshop offers you practical tips and experiences in working with supply chain responsibility, eg: How to manage supply chains responsibly? How to respect both human rights and environment? How to resolve responsibility issues with business partners in developing countries?

Presentations:

Anni Lietonen, HEUNI: Practical tools to supply chain management in a national and intra-European context

Anu Kultalahti, Finnwatch: Resolving responsibility issues with business partners in developing countries Cases

Anna Vänskä, Paulig; Tracey Powers-Erkkilä, Nest Factory

Please sign up by April 30th: https://lnkd.in/dr36zid

Scroll to Top