Syksyllä tapahtuu!

17.8. Helsingissä vietetään Taiteiden yötä. Pyhän Kolminaisuuden kirkon kirkkosalissa järjestetään kello 18.30 keskustelutilaisuus naisen muuttuvasta roolista kirkossa. Keskustelemassa ovat piispa emerita Irja Askola ja Filantropia ry:n toiminnanjohtaja Riina Nguyen. Kirkon pihalla on ohjelmaa kello 17 alkaen.

9.9. Patriarkka Bartolomeoksen vierailun yhteydessä Helsingin Pyhän Kolminaisuuden kirkon pihalla on kohtaamispaikka, jossa kirkon järjestöt ja luostarit esittelevät toimintaansa. Kohtaamispaikka on avoinna kello 10 – 16. Kello 11 kirkkosalissa alkaa Kestävää elämää -keskustelutilaisuus järjestäjänään Filantropia ja Ortodoksisten Nuorten Liitto. Keskustelijoina munkki Gabriel ja aktiivinen seurakuntanuori Aino Rantanen Salosta. Keskustelun juontavat Maria Kauppila ONL:stä ja Riina Nguyen Filantropiasta.

15. – 17.9. Valamon opistossa on Naisen eletty ortodoksisuus -seminaari. Seminaarissa käsitellään kirkon jäsenen elämää selkeästi naisten näkökulmasta. Luvassa on akateemista ajattelua, jaettavia elämyksiä ja keskusteluja käytännön kokemuksista. Millaisia elämänpolkuja ortodoksinainen vaeltaa? Mitä kysymyksiä mieleen nousee, kun naisena yritämme viedä käytäntöön kirkon opetusta arjen moninaisissa haasteissa?  Voiko hengellinen äitiys toteutua muuallakin kuin luostarissa? Eteneekö naisdiakonaatti kirkossa? Onko Maailman elämän edestä asiakirja tehnyt naisesta näkyvämmän kirkossa, muuttuuko mikään? Mm. näihin kysymyksiin haetaan vastauksia viikonlopun aikana.

Tapahtuman hinta on 150€/hlö Opistohotelli 2hh, 140€/Vierasmaja 1hh, 130€/Vierasmaja 2hh. Ilmoittautumiset: kurssit@valamo.fi, puh. 017 5701 810

Perjantain pääosin englanninkieliseen ohjelmaan voi osallistua myös etänä. Ilmoittautuminen linkin kautta.

Lue lisää tapahtumasta.

Scroll to Top