Joulupaastokeräys: Luostarin puutarhassa

Luostarielämä kuuluu olennaisena osana kirkon yhteisölliseen todistukseen tässä maailmassa.

Luostarista, rukouksen ja hiljentymisen tyyssijasta, moni voi löytää rauhoittumisen ja luonnon kunnioittamisen ulottuvuuden nykyajan maailmanmenon rinnalla. Luostarit ovat myös kirkon lähetys- ja diakoniatyön toteuttajia.&nbsp Filantropia osallistuu luostariliikkeen vahvistamiseen Kenian ortodoksisen kirkon alueella.

Kenian ensimmäisten luostarien arjessa on vielä paljon haasteita. Paastokeräyksen tuotto jaetaan Triherousan nunnaluostarin porakaivon ja pyhittäjä Mooses Etiopialaisen veljestön kasvihuoneen rakentamista varten.

Triherousan nunnaluostari nousee pyhän Markuksen kirkon viereen. Sadekaudella riittää vettä, mutta kuivia päiviä on yhä enemmän. Kellotornin juuressa on kasteallas, jossa on kastettu jo monta uutta seurakuntalaista.

Luostari pyhittäjä Mooses Etiopialaisen veljestöä varten on lähes valmis. Kasvihuone, biokaasulaitos ja karjasuojat rakennetaan metsikön laitaan.

Tämän vuoden joulupaastokeräyksellä tuetaan nunna- ja munkkiluostareiden viljely- ja varjelutyötä Keniassa. Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian paastokeräystilille&nbsp FI53 5480 0520 0233 08, viite 13301.

Keräysaika 15.11.-31.12.2019. Keräysalue: Koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Keräyslupa:&nbsp RA/2017/1236, myönnetty 30.11.2017, voimassa 1.1.2018-31.12.2022.&nbsp Kerätyt varat käytetään Filantropian diakonia-, lähetys- ja kehitysyhteistyöhankkeisiin kansainvälisesti ja kotimaassa (vesi- ja ruokaturvan, terveydenhuollon, toimeentulon, kasvatuksen ja koulutuksen parantamiseen, humanitaariseen avustustyöhön ja katastrofiapuun sekä ihmisoikeuksien parantamiseksi tehtävään työhön).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top