Naisten osuuskunta ruokkii päiväkotilapset Etiopiassa

Äitien osuuskunta valmistaa Filantropian tuella päiväkotilapsille lämmintä ruokaa Dilelassa, Etiopiassa.

Yksityislahjoittajien tuella tehty 4 500 euron avustus on mahdollistanut esikoululaisille lämpimän aterian ja äideille toimeentulokeinon osuuskunnan keittiössä.&nbsp Ruokana on usein injera-lettuja, linsseistä valmistettua kastiketta ja lisäksi perunaa ja muita vihanneksia.&nbsp Lapset saavat päivittäin aamupalan ja lounaan koululla.

– Teemme ruokaa yhdessä tässä naisten ryhmässä ja jaamme saamamme tuotot, eräs äideistä kertoo. Tämä työ päiväkodilla takaa minulle paremmat tulot ja työ on vähemmän raskasta kuin työskenteleminen torilla.&nbsp Tuloni ovat nyt paremmat, joten pystyn elättämään perheeni ja maksamaan kahden lapseni koulupuvut ja muut koulumateriaalit.

– Työ päiväkodilla sisältää ruoanlaiton, astioiden tiskaamisen sekä tilojen siistimisen.&nbsp Olen iloinen tästä työstä, sillä nyt elämäni on hieman helpompaa ja lapseni pääsevät kouluun.

Ryhmään kuuluu 12 naista, jotka vuorottelevat ruuanlaitossa, ja ryhmän toiminta jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka.

Dilelan päiväkotia ylläpitää Maedot-järjestö. Filantropian suomalainen kumppani Interpedia välitti avustuksen perille ja kävi tutustumassa päiväkodin ruokailuun ja naisten ryhmään lokakuussa.

Kuvat ja haastattelu: Jenni Ahde/Interpedia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top