Suuren paaston keräykseen kymppitonni

Suuren paaston keräyksen tilitykset ovat vielä kesken, mutta loppusummaksi näyttää kertyvän 10 000 euroa. Paastokeräyksellä tuetaan Filantropian työtä Keniassa.

Suuren paaston aikaa vietettiin tänä keväänä sodan varjossa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja ukrainalaisten hätä saivat ansaitusti enemmän huomiota paaston aikana. Hätä on ollut suurempi tässä lähellä.

Samaan aikaan Filantropia on kuitenkin pystynyt tukemaan Keniassa kahta tärkeää kohdetta: Triherousan luostarissa tehdään ahkerasti diakoniatyötä erityisesti vähävaraisten seurakuntalaisten lasten koulunkäynnin helpottamiseksi. Tuki jakautuu niin riisi- ja papupusseiksi koulujen keittiöihin, koululaisten kenkiin ja pukuihin kuin myös koulumaksuihin.

Koronan aiheuttamia koulusulkuja otetaan nyt kiinni ja esimerkiksi yläkouluissa käydään vuodessa läpi kahden vuoden opintotavoitteita. Valitettavasti vanhemmilta myös rahastetaan kahden vuoden maksuja samalla kertaa, mikä on ollut monessa köyhässä perheessä katastrofin paikka.

Myös Nyerin hiippakunnassa on pystytty oikaisemaan monen nuoren tytön koulutietä. Hiippakunnan yläkoulussa Filantropian on tukenut tänä keväänä ruokalan laajentamista. Koulu on tällä hetkellä ainoa ortodoksinen oppilaitos. Tytöt asuvat suurimman osan vuodesta koulun asuntolassa, jonka laajennuksissa kaikuu myös monta kiitosta työmme tukijoille. Asuntolan tiloissa pystytään jatkossa majoittamaan myös monia naisten ja nuorten koulutuksiin osallistujia sekä papiston päiviä koulujen loma-aikoina.

Filantropia jatkaa Keniassa Ortodoksisen lähetys ry:n aloittamaa työtä paikallisen kirkon vahvistamiseksi. Olemme kulkeneet kenialaisten ortodoksien vierellä jo yli 40 vuotta ja oppineet toisiltamme. Kiitos kaikille paastokeräykseen osallistuneille ja työn tukijoille!

Scroll to Top