Lapsikauppa puhutti kenialaisia nuoria

Huhtikuussa järjestettiin viides Filantropian tukema nuorten seminaari Pyhän Clementin koulussa Nairobissa. Seminaarissa kenialaisnuoret harjoittelivat sosiaalisia taitoja ja käsittelivät painavia asioita, kuten lapsikauppaa.

Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi toistasataa peruskoulu- ja lukioikäistä nuorta oppimaan elämäntaitoja. Ohjelmaa järjestettiin kahdelle ryhmälle: 12–14-vuotiaille sekä lukioikäisille. Lisäksi paikalla oli vajaa kymmenkunta jo koulunsa päättänyttä nuorta, joista toivotaan tulevaisuudessa seminaarin ohjaajia.

IMG 1455&nbsp &nbsp IMG 1473

Tänä vuonna seminaarin tavoitteena on kehittää nuorten sosiaalisia taitoja ja parantaa heidän suhdettaan vanhempiin, opettajiin ja kavereihin. Samalla haluttiin tarkistaa, miten paljon ohjelma on tähän mennessä auttanut nuoria kehittämään itsetuntoaan ja hyväksymään itsensä.

Tilaisuudessa käsiteltiin myös kavereiden painostamista ja itsevarmuuden merkitystä sekä opetettiin, mitä hyvä johtajuus on. Myös huumeiden- ja päihteidenkäyttöä ja niiden vaikutuksia käsiteltiin. Uutena asiana seminaarissa puhuttiin nettiturvallisuudesta ja lapsikaupasta Afrikassa. Aihe ei ollut mukana alkuperäisessä suunnitelmassa, mutta nousi esiin, kun kolme koulun 13–14-vuotiasta poikaa meinasivat joutua ihmiskaupan uhreiksi.

Ihmiskauppa-aihetta käsiteltiin muun muassa katsomalla havainnollisia videoita aiheesta. Nuoret pääsivät keskustelemaan siitä, mitä syitä ihmiskaupan takana voi olla. Nuoret näkivät syiksi ongelmat kaverisuhteissa, huonot välit vanhempiin ja kaverien painostuksen, jotka voivat johtaa haluun lähteä kotoa.

Seminaari oli interaktiivinen ja siinä hyödynnettiin esitelmiä, kuvaa ja ääntä, dramatisointia ja keskusteluja. Tapahtuma oli onnistunut ja kaikki suunnitellut teemat ehdittiin käsitellä perusteellisesti. Osa vapaa-ajan aktiviteeteista jäi kuitenkin ajanpuutteen takia toteuttamatta.

IMG 1650&nbsp &nbsp IMG 1649

Tällä kertaa nuorilla oli myös aiempaa enemmän henkilökohtaista ohjaamista vaativia kysymyksiä, joihin vastattiin parhaan mukaan. Ohjaajat ja nuoret ehdottivatkin loma-ajan yksilöterapiaohjelmaa, johon apua tarvitsevat nuoret pääsisivät. Nyt kolme nuorta pääsi kerran terapiaan ja tulokset olivat heidän vanhempiensa mukaan positiivisia.

Seminaarinohjelma oli jälleen hyvin ajankohtainen ja sen tehtävänä oli vaikuttaa laajemmin koko yhteisön hyvinvointiin. Modernisaatio ja teknologia ovat repineet kuilun nuorten ja heidän huoltajiensa maailmojen välille. Seminaari pyrkiikin rakentamaan siltaa kuilun yli ja saamaan ihmiset toimimaan yhteisen hyvän puolesta.

Seminaari sai positiivista palautetta ja sillä oli vaikutusta myös laajempaan joukkoon. Paikallisradio teki tapahtumasta jutun, joka herätti kiinnostusta. Muutkin innostuivat seminaarin ajatuksesta ja halusivat vastaavanlaisen ohjelman lastensa kouluihin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top