Filantropialta 35 000 euroa Syyrian ja Kreikan pakolaistyöhön

Syyriassa avustuksella hankitaan ruokaa, vettä, vaatteita, kenkiä, makuualustoja, vauvanruokaa ja vaippoja. Filantropian tuki välitetään IOCC:n (International Orthodox Christian Charities) kautta, joka toimittaa sairaaloihin lääkkeitä ja välineitä pienempiä leikkauksia ja synnytyksiä varten muun muassa Aleppossa, Damaskoksessa ja Hamassa.

IOCC:n humanitaarinen ohjelma on laaja ja sisältää aineellisen avun lisäksi psykologisen tuen ja koulunkäynnin mahdollistavia toimia.

Sodan ja pelon aiheuttamaa stressiä ja painajaisia käsitellään eri tavoin. Lapset opettelevat ilmaisemaan tunteitaan taiteen ja musiikkiterapian tukemina. Aikuiset työstävät traumaattisia kokemuksia ja rakentavat rikottua itseluottamustaan uudestaan.

Pakolaisuus on keskeyttänyt monen lapsen ja nuoren koulunkäynnin. Damaskoksen kouluissa on jaettu yli 40 000 koulu- ja hygieniapakettia opiskelun mahdollistamiseksi. Päivittäinen hetki koulutehtävien parissa tuo lapsille muuta ajateltavaa kuin ympäröivän sodan.

Kreikassa IOCC:n pakolaistyö on laajentunut Ateenassa sekä Chioksen, Samoksen ja Kosin saarilla viimeisen vuoden aikana. Filantropian tuesta 12 000 euroa käytetään pakolaisten vastaanottamisen tukemiseen, ruoka-apuun sekä vauvojen perustarvikkeisiin ja hygieniapaketteihin.

Kuva: IOCC

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top