Hyviä uutisia: Vapaaehtoistyö on oiva vaikuttamiskanava

Aktiiviset vapaaehtoiset eri puolilla Suomea pitävät Filantropian toimintaa esillä tapahtumissaan vuodesta toiseen ja tekevät tärkeää työtä kansainvälisen diakonia- ja lähetystyön hyväksi.

Filantropian monipuolista toimintaa ei olisi ilman työteliästä vapaaehtoisten verkostoa. Vapaaehtoiset keräävät paitsi rahaa keräyksiin, niin ennen kaikkea tekevät tutuksi Filantropian työtä omissa seurakunnissaan.

Viime vuonna erilaisia konsertteja, näyttelyitä ja myyjäisiä Filantropian työn hyväksi järjestettiin toista kymmentä aina Helsingistä Rovaniemelle. Vapaaehtoisvoimin organisoituja tapahtumia pidettiin myös monilla pienillä paikkakunnilla kuten Juuassa, Rautalammilla ja Viitasaaressa.

Filantropialla on erilaisia vapaaehtoistehtäviä niin monta kuin on vapaaehtoisiakin. Paljon on siis kiinni vapaaehtoisen omasta osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista, mitä hän päätyy tekemään. Oma rooli löytyy yleensä yhteisen keskustelun kautta ja vapaaehtoistyötä löytyy etenkin paikallistasolla, oman seurakunnan parissa.

Kirkkokuoro joulukonsertti parempiEsimerkiksi Iisalmessa ortodoksinen kirkkokuoro (kuvassa) on pitänyt useana vuonna joulukonsertin Filantropian joulupaastokeräyksen hyväksi. Vapaaehtoiset ovat auttaneet konsertin lipunmyynnissä ja konsertin yhteydessä olleiden tarjoilujen järjestämisessä. Konserteissa on myyty ohjelmia paastokeräyksen hyväksi 10 euron kappalehintaan, ja tapahtumien tuotot ovat olleet 300–400 euroa.

— Joku vapaaehtoisista on aina kertonut konsertin yhteydessä paastokeräyksestä ja sen kohteesta. Tarinat siitä, kuinka tuki on auttanut yksittäisiä henkilöitä, ovat koskettaneet ihmisiä ja innoittaneet heitä lahjoittamaan, kertoo Kirsi-Maria Hartikainen, Iisalmen seurakunnan entinen kanttori ja Filantropian hallituksen jäsen.

Myös useat lähetyspiirit ovat järjestäneet tapahtumia Filantropian hyväksi ympäri maan.

— Olemme osallistuneet joka vuosi kaikkiin Filantropian ja sen edeltäjien Ortaidin ja Ortodoksisen Lähetyksen keräyksiin. Seurakuntalaiset ovat olleet suurena apuna, olemme saaneet myytyä sukkia ja emännät ovat usein huolehtineet tarjoiluista, mistä on tullut tuloja, kertoo Sinikka Purola Oulun lähetyspiiristä.

ajankoht filantropiaAina ympärille ei tarvita kuoroa tai lähetyspiiriä, vaan yksittäinenkin vapaaehtoinen voi antaa tukensa. Helsingissä yksi Filantropian vapaaehtoisista on Mika Hänninen (kuvassa). Hän on käynyt kertomassa Filantropian työstä ja siihen liittyvistä teemoista niin Maailma Kylässä -festivaaleilla kuin seurakuntien kerhoissa ja tilaisuuksissa.

Hänninen on myös Filantropian hallituksen varapuheenjohtaja. Hallituksessa työskentely on ollut hänen mukaansa kivaa ja silmiä avaavaa.

— Kun maailma muuttuu ja ilmassa on paljon epätoivoa, Filantropiassa toimiminen antaa mahdollisuuden vaikuttaa.

Filantropia kiittää kaikkia vapaaehtoisiaan. Lisää vapaaehtoistyöstä ja vapaaehtoistemme kokemuksista voit lukea täältä.

///

Filantropia julkaisi vuoden 2016 lopulla&nbsp Hyviä uutisia 2017&nbsp -seinäkalenterin, jossa on järjestön toimintaan liittyviä positiivisia uutisia ympäri maailman. Maaliskuun uutinen tulee kotimaasta. Tulevina kuukausina kerromme lisää hyviä uutisia muun muassa Moldovasta, Etiopiasta ja Burundista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top