Hyvä uutinen: vapaaehtoisten voimin asiantuntemusta maailmalle

Filantropian suomalaiset vapaaehtoistyöntekijät ovat tehneet vuosikymmenten ajan merkityksellistä työtä maailmalla. Yksittäiset lähetystyöntekijät Keniassa ja missiotiimit Tansaniassa ovat kouluttaneet yhdessä paikallisten kanssa ihmisiä niin kirkollisissa tiedoissa kuin terveyteen liittyvissä asioissa. Vapaaehtoisiamme on vieraillut myös Moldovassa, Etiopiassa ja Venäjän Karjalassa.

IMG 3688 pieni
Isä Mikael Sundkvist ja Jaso Pössi missiotiimin mukana Tansaniassa vuonna 2014.

Jo yli 40 vuoden ajan lukuisat vapaaehtoiset ovat antaneet osaamisensa Filantropian ja sitä edeltäneiden Ortodoksinen Lähetys ry:n ja Ortaidin käyttöön. Ensimmäisiä vapaaehtoisiamme olivat ne opettajat ja sairaanhoitajat, jotka lähtivät lähetys- ja kehistysyhteistyöhön Keniaan 1970-luvun lopulta aina 1990-luvulle asti. Mukana oli myös rakennusalan ihmisiä, jotka osallistuivat koulujen ja kirkkojen rakennushankkeisiin. 2000-luvulla useat seurakunnan työntekijät ja aktiiviset seurakuntalaiset vierailivat Tansaniassa missiotiimeissä, joiden tarkoitus oli opettaa vastikään kirkkoon liittyneille tansanialaisille ortodoksisuuden perusasioita.

Nykyisin ulkomailla toimivat vapaaehtoisemme ovat &nbsp omien alojensa asiantuntijoita, jotka ovat mukana seurantamatkoilla tai käyvät jakamassa omaa osaamistaan omilla lyhyillä vierailuillaan. Hyvä esimerkki tämän päivän vapaaehtoisesta on Nairobin pappisseminaarin kehittämistyöhön osallistuva rovasti Rauno Pietarinen, joka on paitsi vieraillut Keniassa useasti, niin myös huolehtinut Afrikasta Suomeen tulleista vieraista lukuisia kertoja.

Kenttämatkat ovat vaativia, joten niille osallistuvat vapaaehtoiset yleensä kutsutaan ennalta määrättyyn tehtävään. Seurantamatkoille ja opetustiimeihin osallistuville vaatimuksena on tietyn asiantuntijuuden hallinta, kuten teologinen tai pedagoginen koulutus, kielitaito tai kokemus kehitysyhteistyöstä. Vapaaehtoisten osallistuminen on tärkeää, sillä se mahdollistaa paitsi asiantuntemuksen jakamisen myös tasaveroisen yhteistyön kumppanimaiden paikallisyhteisöjen kanssa.

Lisää tietoa vapaaehtoistyöstä löydät täältä: https://filantropia.fi/osallistu/tule-vapaaehtoiseksi

///

Filantropia julkaisi vuoden 2016 lopulla&nbsp Hyviä uutisia 2017&nbsp -seinäkalenterin, jossa on järjestön toimintaan liittyviä positiivisia uutisia ympäri maailman.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top