Filantropia seuraa Moldovan hankkeen etenemistä

Filantropian Moldovan pohjoisosissa toteutettava naisten työllistymiseen tähtäävä hanke on edennyt puoliväliin. Ulkoministeriön rahoituksella toteutettavan kolmivuotisen hankkeen tavoitteena on naisten toimeentulon parantaminen Sorocan maakunnan alueella.

Moldova on Euroopan köyhin maa. Arvioidaan, että sen 4,3 miljoonasta asukkaasta jopa neljäsosa on joutunut muuttamaan pois Moldovasta toimeentulon perässä. Filantropian hanke vahvistaa paikallista yhteisöä, koska naiset työllistyvät kotimaassaan esimerkiksi pienyritystoiminnan kautta. Heidän ei tarvitse lähteä ulkomaille epävarmoihin oloihin etsimään toimeentuloa itselleen ja perheelleen.

Moldova Ikoni Pienennetty

Paikallistasolla hankkeesta vastaa Soarta -kansalaisjärjestö, joka toimii naisten ja vanhusten tilanteen parantamiseksi. Filantropia aloitti yhteistyön Soartan kanssa vuonna 2009. Nykyinen hanke päättyy joulukuussa 2014. Hanke jatkaa vuosina 2010-2011 aloitettua ihmiskaupan vastaista työtä.&nbsp

Vuosittaisella seurantamatkalla tutustutaan pienyritystoiminnan käynnistäneiden naisten työhön. Filantropiasta matkaan osallistuvat Aino Nenola ja Minna Rasku. Moldovasta seurueeseen liittyy myös Jaana Pössi, joka on parhaillaan Orhein kaupungissa toteuttamassa sosionomiopintoihinsa liittyvää harjoittelua.

&nbsp

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top