Hyvä uutinen: toivoa Välimeren ylittäneille

Moni etsii Välimeren takaa parempaa elämää. Sadattuhannet ylittävät meren vuosittain ja tuhansia menehtyy vaarallisella matkalla. Niillä, jotka selviävät on vielä pitkä matka edessään. Filantropian tuella monet Kreikkaan saapuneista ovat saaneet uuvuttavan matkan jälkeen syötävää, kuivia vaatteita ja suojaa päänsä päälle.

Syyrian sota, Isisin terrori ja muut levottomuudet Lähi-idässä ja Afrikassa ovat ajaneet ihmisiä liikkeelle. Suurin osa Syyrian ja Irakin pakolaisista on jäänyt naapurimaihin, kuten Libanoniin ja Jordaniaan, joissa pakolaisia on miljoonia, eivätkä tulevaisuuden näkymät ole järin valoisat. Osa on päättänyt jatkaa pidemmälle aina Eurooppaan asti toiveissaan rauha ja parempi tulevaisuus itselle ja lapsille. Taakse on usein jäänyt kaikki: oma kotimaa, suku, ystävät, työ ja omaisuus.

Filantropia tukee pakolaistyötä Syyriassa ja Kreikassa yksityisten lahjoitusten ja Syyria-keräyksen kautta. Filantropian yhteistyökumppani Syyriassa ja sen naapurimaissa Irakissa ja Libanonissa sekä Kreikan saarilla on kansainvälinen ortodoksinen avustusjärjestö IOCC (International Orthodox Christian Charities).

Pakolaistyöhön lahjoitetut rahat lähetetään IOCC:lle, joka on pystynyt auttamaan yli kolmea miljoonaa pakolaista Syyriassa ja sen lähialueilla. Kreikan saarilla IOCC on järjestänyt yhdessä paikallisten kanssa mereltä rantautuville turvaa hakeville ihmisille ruokaa, peseytymistilat, hygieniapakkauksia, makuualustoja ja koulutarvikkeita.

Filantropia on tukenut IOCC:n Kreikan pakolaistyötä joulukuun 2015 ja lokakuun 2016 välillä yhteensä 23 000 eurolla. Tänä vuonna tukea on välitetty 10 000 euroa. Lisää aiheesta: https://filantropia.fi/ajankohtaista/item/467-filantropialta-23-000-euroa-pakolaistyohon-kreikassa

Syyria-keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian humanitaarisen avun keräystilille FI08 5480 0520 0345 94. Viite 12221.

///

Filantropia julkaisi vuoden 2016 lopulla Hyviä uutisia 2017 -seinäkalenterin, jossa on järjestön toimintaan liittyviä positiivisia uutisia ympäri maailman. Heinäkuun uutinen tulee Välimereltä.
Kuva: IOCC

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top