Avustustyö Ukrainassa jatkuu sodan pitkittyessä

Filantropian kriisiapukeräykseen on lahjoitettu heinäkuun loppuun mennessä 110 000 euroa. Tulleiden pyyntöjen perusteella apua on välitetty 90 000 euroa. Sodan pitkittyessä avun tarve jatkuu.

Kuvat: Marina Boychenko

Sumyssa ortodoksisen seurakunnan hyväntekeväisyysjärjestö on ruokkinut päivittäin vähävaraisia ja kodittomia ihmisiä ja välittänyt ruoka- ja vaateapua monilapsisille perheille. Moni pakeni Sumysta sodan alkuvaiheessa, mutta vanhukset ja isot perheet eivät pystyneet lähtemään pakoon. Nyt Sumyyn on tullut maan sisäisiä pakolaisia itäisistä osista.

Kuvat: Sergiy Berezhnoy

Kiovan kaikkien pyhien kirkon hyväntekeväisyysjärjestö on välittänyt ruokaa ja lääkkeitä pääkaupungissa ja sen lähialueilla (mm. Butša, Borodianka, Irpin). Sodan painopisteen siirryttyä Kiovan ympäriltä itään järjestö on lähettänyt avustuspaketteja Harkovaan ja Donetskin alueelle.

Voit osallistua Ukrainan kriisiapukeräykseen lahjoitussivulla, MobilePaylla 52653 tai tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI08 5480 0520 0345 94, viite 12289. Keräyslupa RA/2017/1236 humanitaariseen avustustyöhön.

Scroll to Top