26.2. Kaivo

Sinä olit Pyhän Hengen valaisema ja Kristuksen armovirtojen uudistama. Juotuasi pelastuksen vettä sinä et enää janonut. Oi suuri marttyyri Fotine, apostoleinvertainen rukoile Kristukselta, meidän Jumalaltamme sielujemme pelastusta.
Tänään Fotine, joka on marttyyrien kunnian huippu astuu taivaaseen. Hän kutsuu kaikkia osallistumaan hänen armostaan Jumalan kunniassa. Siksi ylistäkäämme kaikki häntä uskolle sopivalla tavalla.

Ortodoksisessa perinteessä helmikuun 26. päivänä kunnioitetaan Pyhää Fotinea. Perimätiedon mukaan hän oli se nainen, joka Johanneksen evankeliumin mukaan kohtasi Jeesuksen kaivolla Samariassa, Sykarian kaupungin ulkopuolella:
Matkasta uupuneena Jeesus istahti kaivolle. Oli keskipäivä, noin kuudes tunti. Eräs samarialainen nainen tuli noutamaan vettä, ja Jeesus sanoi hänelle: “Anna minun juoda astiastasi.” Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan. Niin Samarian nainen sanoi hänelle: “Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?” Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: “Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: ‘Anna minun juoda’, niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä.” (Joh 4:6-10)
Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään.” (Joh 4:13-14)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top