25.2. Yhteistyö

Viimeisellä tuomiolla minulta ei kysytä, olenko harjoittanut asketismia riittävästi tai kuinka monta maahan heittäytymistä ja kumarrusta olen tehnyt pyhän pöydän edessä. Minulta kysytään, ruokinko nälkäisiä, vaatetinko alastomia, kävinkö katsomassa sairaita ja vangittuja. Siinä on kaikki, mitä minulta kysytään.
Pyhä Maria Pariisilainen
At the Last Judgment I will not be asked whether I satisfactorily practiced asceticism, nor how many prostrations and bows I have made before the holy table. I will be asked whether I fed the hungry, clothed the naked, visited the sick and the prisoner in jail. That is all I will be asked.
St. Mary of Paris
Kristityn elämään kuuluu oman uskon eläminen todeksi arjessa. Niin lähellä kuin kaukana olevien lähimmäisten tukeminen ja heidän rinnallaan kulkeminen voi olla pieniäkin sanoja ja tekoja, jotka muuttavat maailmaa askel kerrallaan. Pienistä pisaroista kasvaa nopeasti suuri puro. Yksi väylä tähän on kehitysyhteistyön monipuolinen ja haastava kenttä, jossa rakennetaan tulevaisuutta yhdessä paikallisten yhteisöjen, järjestöjen ja viranomaisten kanssa. Filantropialla on kehitysyhteistyöprojekteja muun muassa Etiopiassa, jossa järjestö on mukana Haikin alueella maanviljelytoiminnan kehittämisessä ja vesihuollon parantamisessa. Luukun kuvassa ollaan yhteistyöllä rakennetun vesipisteen äärellä.
Luukusta löytyy myös globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö Kepan tekemä video, jossa edustajat eri järjestöistä puhuvat kehitysyhteistyön merkityksestä ja haasteista. Filantropia on Kepan jäsen yhdessä monien pienten ja suurten järjestöjen kanssa. Lisää Kepasta voit lukea täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top