8.3. Vahva

Tänään 8.3. vietetään Ristinkumartamisen sunnuntain ohella myös YK:n kansainvälistä naistenpäivää. Tänä vuonna naistenpäivän teemana on kehitysmaiden naisten asema. Vuonna 2000 laadituissa YK:n vuosituhattavoitteissa ovat keskeisessä asemassa köyhyyden ja eriavoisuuden vähentäminen. Näistä aiheutuvat ongelmat kohdistuvat erityisesti naisiin ja tyttöihin.
Globaalisti kehitystä on tapahtunut esimerkiksi tyttöjen koulutuksessa: nykyään suurimmassa osassa maita yhtä monta tyttöä kuin poikaakin aloittaa peruskoulun. Koulutus katkeaa kuitenkin usein naimisiinmenoon ja äidiksi tulemiseen, minkä vuoksi naisten osuus ylemmillä koulutusasteilla pienenee huomattavasti. Naisten koulutusmahdollisuuksien parantamisella ja työllistymisen tukemisella voidaan vaikuttaa positiivisesti yhteisöjen ja yhteiskuntien kehitykseen.
Myös Filantropian työn keskiössä ovat naiset ja lapset, jotka usein ovat heikkoimmassa asemassa. Filantropia tukee tyttöjen koulutusta koulumaksuihin suunnattujen avustus kautta Keniassa ja Tansaniassa. Lisäksi Moldovassa tehty työ keskittyy tukemaan yhteisöjä naisten työllistymisen kautta.
Euroopan köyhimmässä maassa tarve lähteä työnhakuun kotimaan rajojen ulkopuolelle on kova, mikä näkyy sekä ihmiskaupan kohonneessa riskissä, että yhteisöjen ja perheiden hajanaisuudessa ja kamppailussa. Kun naiset saavat pienyrittäjyyden kautta mahdollisuuksia perustaa maatiloja, kanitarhoja tai vaikkapa pienen ikonikaupan, perheillä on paremmat mahdollisuudet pysyä yhdessä. Paikallisesti toteutuva työ tukee myös ympäröivää yhteisöä ja sen rakenteita. Kun pienet firmat menestyvät avautuu uusille naisille jälleen mahdollisuus liittyä toimintaan ja perustaa oma yrityksensä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top