20.2. Oikeudenmukaisuus

Älä kiellä tarvitsevalta hyvää, milloin sitä tehdä voit.
Älä sano lähimmäisellesi: “Mene nyt ja tule toiste, huomenna minä annan”, kun sinulla kuitenkin on. Älä mieti pahaa lähimmäistäsi vastaan, kun hän luottavaisesti luonasi asuu. Älä riitele kenenkään kanssa syyttä, kun ei toinen ole sinulle pahaa tehnyt.
Sananlaskut 3: 27-30

Do not withhold good from those to whom it is due, when it is in your power to do it.
Do not say to your neighbor, “Go, and come again, tomorrow I will give it”—when you have it with you.Do not plan evil against your neighbor, who dwells trustingly beside you.Do not contend with a man for no reason, when he has done you no harm.

Proverbs 3:27-30
Vuonna 2007 Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokous julisti helmikuun 20. päivän kansainväliseksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden päiväksi. Päivän tarkoituksena on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen, johon lasketaan ennen kaikkea pyrkimykset köyhyyden poistamiseksi ja kaikkien yhtäläisen ihmisarvon takaamiseksi. Sosiaalista oikeudenmukaisuutta voidaan YK:n mukaan parantaa osallistumalla sosiaaliseen suojeluun ja dialogiin ja tunnustamalla sekä täyden ja kohtuullisen työllisyyden tärkeys että kansalaisten oikeudet työntekijöinä. Englanniksi päivän teemoihin voi tutustua laajemmin täältä.
Pohjois-Libanonissa ja Bekaanlaaksossa libanonilaiset ja syyrialaiset naiset ovat alkaneet yhdessä perustaa yhteisökeittiöitä. He ruokkivat päivittäin satoja apua tarvitsevia ja luovat samalla siltaa paikallisten asukkaiden ja pakolaisten välille. Ruoka on perustarve, joka yhdistää kaikkia ihmisiä. Luukun kuva on Minyaran yhteisökeittiöstä.
The General Assembly of the United Nations proclaimed 20 February as World Day of Social Justice in 2007. Observance of World Day of Social Justice should support efforts of the international community in poverty eradication, the promotion of full employment and decent work, gender equity and access to social well-being and justice for all. Learn more from here.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top