5.3. Luottamus

Sinä päivänä sinä sanot:Minä kiitän sinua, Herra.Sinä olit minulle vihoissasi,mutta vihasi väistyija sinä lohdutit minua.Ja niin Jumala on minun pelastajani.Minä luotan häneen, en pelkää,sillä Herra on minun väkeni ja voimani,hän pelasti minut.
(Jes. 12:1-2)
Ortodoksisessa perinteessä maaliskuun 5. päivänä muistetaan pyhää Konon Isaurilaista, joka syntyi Betaniassa. Kirstinusko oli saapunut alueelle apostoli Paavalin tuomana. Vanhempiensa vaatimuksesta Konon naitettiin Anna-nimisen morsiamen kanssa, vaikka hän ei halunnut elää avioliitossa. Hän sai Annan ymmärtämään tilanteen ja he elivät yhdessö veljenä ja sisarena, pyhittäen elämänsä Jumalalle.
Vanhempiensa nukuttua pois Konon omisti koko elämänsä luostarielämälle paastoten ja rukoillen. Hänen sanottiin tehneen ihmeitä ja tuoneen monia kristinuskon pelastukseen. Konon myös kohtasi vainoja, ja häntä kidutettiin koska hän ei suostunut luopumaan uskostaan vaan luotti Jumalan suojelukseen.
Autuas Konon, mielesi Pyhän Hengen valkeuden kirkastamana Sinä poistit pahojen henkien pimeyden ja siirryit Jumalassa iloiten laskemattomaan valkeuteen. Rukoile, että Hän antaisi meidän sieluillemme rauhan ja suuren armon.
Ylistettävä, autuas Konon, Sinä tulit Kolminaisuuden temppeliksi, ja osoitit sen pyhän temppelin, johon ruumiisi hartaasti pantiin, äärettömien parannusten virraksi. Rukoile siis, että meidän sieluillemme annettaisiin rauha ja suuri armo.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top