Suuren paaston keräys Syyriaan ja Moldovaan

Paastokeräyksen teemana on “Turvaa etsimässä”, sillä miljoonat ihmiset ovat joutuneet pakolaisuuteen omassa maassaan Syyriassa ja monet heistä etsivät rauhallisempia oloja naapurimaista. Ukrainassa pitkittynyt aseellinen konflikti vaikuttaa myös naapurimaa Moldovassa kaikkein köyhimpien elämään epävakauttavasti.

Filantropia tutustui syyrialaisten pakolaisten tilanteeseen Syyrian naapurimaassa Libanonissa tammikuussa 2015. Neljän miljoonan asukkaan maahan on asettunut lähes 1,5 miljoonaa syyrialaista, mikä asettaa Libanonin terveys- ja koulutuspalvelut aivan uuteen tilanteeseen.

Terveysasemilla opetellaan tunnistamaan aliravitsemuksen oireita ja hoitamaan oikealla tavalla aliravittuja lapsia. Äitejä kannustetaan imettämään lapsiaan mahdollisimman pitkään ja YK:n avustusohjelmaan mukaan päässeet lapset saavat toisen mahdollisuuden selvitä hengissä.

Pohjois-Libanonissa ja Bekaanlaaksossa libanonilaiset ja syyrialaiset naiset ovat alkaneet tehdä ruokaa yhteisökeittiöissä. He ruokkivat päivittäin satoja apua tarvitsevia ja rakentavat samalla siltaa paikallisten asukkaiden ja pakolaisten välille.

PIENI2MinyaraCommunityKitchen 03Dec14 0297&nbsp Kuva: Connie Shealy/IOCC

Euroopan köyhimmässä maassa Moldovassa tulevaisuuden rakentaminen on ottanut monta askelta taaksepäin. Sodan seuraukset naapurimaassa Ukrainassa vaikeuttavat moldovalaisten arkea ja tekevät elämästä epävarmaa.

Filantropia jatkaa työtään Moldovan pohjoisosissa. Naisten työllistyminen pienyritysten kautta suojelee kokonaisia perheitä, koska vaihtoehtona on yleensä työnhakuun lähteminen epävarmoihin oloihin ulkomaille.

Naisten parissa tehtävän työn lisäksi Filantropia on aloittanut tänä vuonna nuorten ja vanhusten diakoniatoimintaan keskittyvän hankkeen, jossa yksinäisiä vanhuksia käyvät auttamassa nuoret, joiden omat vanhemmat ovat usein vierastyöläisinä maailmalla. Yhteyden löytyminen on siunaukseksi molemmille.

Voit tukea pakolaisuudessa eläviä perheitä Syyriassa ja vähävaraisia perheitä Moldovassa tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 12438. Paastokeräys alkaa 16.2. ja jatkuu pääsiäiseen asti 5.4.

Filantropian keräyslupa 2020/2013/3595 on voimassa 1.1.2014–31.12.2015 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top