17.2. Turva

Herra, sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, pelastukseni sarvi, olet vuori ja turvapaikka. Sinä olet pelastajani, sinä autat minut turvaan vainoojilta.

The Lord is my rock and my fortress and my deliverer, my God, my rock, in whom I take refuge,my shield, and the horn of my salvation,my stronghold and my refuge,my savior you save me from violence.

2. Sam. 22:3

Eilen alkanut paastonaika on ajanjakso, joka on tarkoitettu valmistamaan meitä suureen ilon juhlaan. Matkamme kulkee kohti pääsiäistä ja Kristuksen ylösnousemusta. Paastoon kuuluu keskeisesti oman hengellisen ja ruumiillisen matkan lisäksi, myös tämän yhteisen matkan taittaminen yhdessä läheisten ja kaukaisten lähimmäistemme kanssa. Turvaa ja rauhaa ei luoda maailmaan yksin oman maan rajojen sisäpuolella, vaan myös niiden ulkopuolella.

Muutos toisesta välittämiseen lähtee meistä jokaisesta. Lähimmäisyydessä kulkeminen yli rajojen ja läpi ennakkoluulojen on lupaus toivosta ja paremmasta huomisesta meille kaikille. Toivo antaa voimaa ja rakentaa siltoja, myös vaikeiden tilanteiden keskelle.

Suuren paaston aikana kannetaan myös paastokeräys, jonka kautta tuetaan tänä vuonna syyrialaisten ja moldovalaisten perheiden arkea. Vuonna 2011 alkanut konflikti Syyriassa on ajautunut pitkäkestoiseen sotaan, jonka seurauksena miljoonat ihmiset ovat vailla kotia ja perustarvikkeita. Euroopan köyhimmässä maassa Moldovassa naapurimaan Ukrainan kriisi vaikeuttaa entisestään köyhimpien ja heikoimmassa asemassa olevien perheiden arjessa selviytymistä. Lisää paastokeräyksestä voit lukea tästä.

Paastokalenterin toisen luukun kuva on otettu Libanonissa sijaitsevalta pakolaisleiriltä. Kuva: IOCC.
Filantropian keräystili: IBAN FI53 5480 0520 0233 08, BIC OKOYFIHH, viite 12438

Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry on saanut Poliisihallitukselta rahankeräysluvan (luvan numero 2020/2013/3595, myönnetty 5.12.2013), joka on voimassa 1.1.2014-31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään kansainväliseen työhön aineellisen hädän lievittämiseksi ja ihmisten perustarpeiden varmistamiseksi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top