27.3. Rajalla

Kriisin hetkellä viisaat rakentavat siltoja, hölmöt rakentavat patoja. In the moment of crisis, the wise build bridges and the foolish build dams.
-Nigerialainen sananlasku
Ihmiset lähtevät kriisin keskeltä etsimään suojaa ja turvaa. Pakolaiskiintiöt rajoittavat monen turvaa etsivän elämää ja he joutuvat valitsemaan toisenlaisen tien ulos väkivallan ja vaaran keskeltä. Usein tämä tie johtaa entistä suurempaan vaaraan ja jopa kuolemaan.
Viimeisten 25 vuoden aikana yli 19 000 ihmistä on menettänyt henkensä matkalla Eurooppaan tai Euroopan Unionin ulkorajoille. He ovat epätoivoisesti tarttuneet viimeiseen mahdollisuuteen ja sen seurauksena hukkuneet mereen ja jokiin, menehtyneet epäinhimillisissä oloissa ahtaissa rekkasäiliöissä tai konteissa. He ovat matkanneet kohti toivoa, pakoon pelkoa ja toivottomuutta, vain kohdatakseen rajat ja kuoleman.
Euroopan kirkkojen siirtolaiskomissio kutsuu kaikkia rukoilemaan näiden ihmisten puolesta. Heidän puolesta, jotka kärsivät EU:n ulkorajoilla, ja heidän muistoksi, jotka ovat menehtyneet rajapolitiikan vuoksi.
Tänä vuonna ekumeeninen rukoushetki EU:n ulkorajoilla kuolleiden muistoksi järjestetään palmusunnuntaina 29.3. klo 18, Helsingin ortodoksisen seurakunnan Kotikirkossa osoitteessa Liisankatu 10. Tapahtuman virallisen Facebook-sivun löydät täältä: Rukoushetki.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top