26.3. Sanansaattaja

Taivaallisten voimien johtaja, sinua me kelvottomat aina ahkerasti anomme, että rukouksillasi suojelisit meitä kätkien aineettoman kunniasi siipien alle meidän hartaasti eteesi langetessa ja anoessa: päästä hädästä meidät, oi ylhäisten voimien päämies Gabriel.
Jumalan arkkienkeli, taivaallisen kunnian palvelija, enkelten johtaja ja ihmisten puolustaja, ano meille hyödyllisiä asioita sekä suurta armoa, ruumiittomien voimien johtaja.
Taivaassa sinä katsot Jumalaa kasvoihin ja vuodatat rajatonta armoa maailmaamme, oi Gabriel, enkelten viisas johtaja, Jumalan kunnian palvelija ja maailman puolustaja! Pelasta ja varjele niitä, jotka huutavat sinulle: Ole aina puolustajamme jottei kukaan voisi meitä voittaa.

Marian ilmestystä seuraavana päivänä 26.3. ortodoksisessa perinteessä vietetään ylienkeli Gabrielin muistopäivää. Gabriel on armon enkeli, jonka hepreankielinen nimi tarkoittaa “Jumalan miestä”. Kirjaimellisesti nimi voidaan kääntää myös “Jumala on sankarini” tai “Jumala on mieheni”. Hänen nimensä kuvastaa siis Jumalan voimaa. Ylienkeli Gabriel on tunnetuin tehtävästään Jumalan sanansaattajana.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top