Näkyviä työnjälkiä Keniassa

Monta kerrosta ahkeria ja siunattuja käsiä on tarvittu siihen, että Kenian uusille luostareille kuuluu hyvää. Filantropian kautta on välitetty tukea rakentamiseen ja hiljaiseen diakoniatyöhön, jonka tarve ei maailmassa lopu.

Triherousan nunnaluostarin kattotiilet on ladottu paikalleen.

Kenian ensimmäinen munkkiluostari täytti marraskuun puolivälissä vuoden. Praasniekka kokosi paikallisia ja nairobilaisia vieraita juhlimaan yhdessä. Pyhän Mooseksen veljestön luostarissa valmisteluja tehtiin niin kirkon kuin keittiönkin puolella.

Luostari sijaitsee Nairobin hiippakunnassa ja sen igumenina toimii arkkimandriitta John Wanguru.

Juhla-aterian valmistaminen aloitettiin jo edellisenä päivänä. Vapaaehtoistyö keittiössä on kaikkialla samanlaista ja perunoita pitää kuoria yksi kerrallaan. Tosin luostarin keittiössä ruokaa valmistetaan myös nuotion äärellä.
Painekattila on hyvä lahja 1-vuotiaalle luostarille.
Kenian arkkipiispa Makarios toimitti liturgian ensimmäisessä praasniekassa eli temppelijuhlassa.

Diakoniaa ja rukousta

Triherousan nunnaluostari kasvattaa myös juuria yhä syvemmälle Kisumun hiippakunnan maaperään. Iso luostarirakennus nousee sitkeästi, vaikka vahvuutta testataan esimerkiksi trooppisten sateiden piiskatessa betonia. Jos valussa on yhtään liikaa hiekkaa, sadevesi huuhtelee heikot kohdat näkyviin.

Tarpeeksi sementtiä

Luostarin tekemä diakoniatyö on lähiseudulla arvostettua. Muutama perhe saa viikoittain ruokatarvikkeita, isot ja pienet koululaiset jatkavat koulunkäyntiä turvallisesti ja sydämelle kertyneitä huolia käyvät keventämässä ihmiset läheltä ja kaukaa. Lähetystyö on rinnalla kulkemista.

Luostarin lähistöllä on useita kouluja. Yksittäisen koululaisen tukeminen voi tarkoittaa esimerkiksi maissi- tai papupussin viemistä lapsen perheen puolesta koululle. Näin varmistetaan, että kyseinen lapsi saa osallistua kouluruokailuun.

Kiitos kaikille teille, jotka olette mukana rakentamassa Kenian luostareita vuonna 2021. Työ jatkuu ja se on meille lahja.

Scroll to Top