Joulupaastokeräys herättää toimimaan lähimmäisten hyväksi

Sotaa, nälkää, köyhyyttää ja epävarmoja oloja pakenevien ihmisten määrä kasvaa päivä päivältä. Joulupaastokeräyksellä 15.11.–31.12.2015 autetaan pakolaisia ja tuetaan työtä konfliktialueilla.

Kosin saarelle saapuu päivittäin satoja väsyneitä ja nälkäisiä syyrialaispakolaisia, joiden maallinen omaisuus mahtuu pieneen selkäreppuun. Joukossa on paljon äitejä lasten kanssa ja enenevässä määrin yksin saapuvia teini-ikäisiä, joista nuorimmat ovat vasta 14-vuotiaita.

Filantropian tukema IOCC (International Orthodox Christian Charities) jakaa Kosilla vastaanottokeskukseen saapuville aterian ja hygieniapaketin ja mahdollistaa pääsyn kohtuullisiin pesutiloihin. Lisäksi IOCC jakaa makuualustoja, makuupusseja, avustuspaketin pikkulapsille ja koulutarvikkeita kouluikäisille lapsille.

Sekä Kosin että Samoksen saarilla jaetaan IOCC:n ja sen paikallisen kumppanin Apostolin kautta päivittäin tuhat lämmintä ateriaa, jotka valmistetaan paikallisissa ravintoloissa. Näin tuetaan myös kreikkalaisten taloutta hyvin vaikeassa tilanteessa.

Sotaa käyvässä Syyriassa on edelleen noin 7 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Määrä on pienempi kuin aiemmin, koska ihmiset ovat vuosien epätoivoisen odottelun jälkeen lähteneet liikkeelle, mikä on johtanut kasvaviin pakolais- ja turvapaikanhakijamääriin Euroopassa. Kreikan saarille on tänä vuonna saapunut yli 500 000 pakolaista.

IOCC on pystynyt auttamaan 3,2 miljoonaa pakolaista Syyriassa ja sen lähialueilla Libanonissa, Jordaniassa, Irakissa, Armeniassa, Kreikassa ja Serbiassa. Filantropia on tukenut tänä syksynä IOCC:n humanitaarisen avun työtä Syyriassa 10 000 eurolla ja Kosin saarella 4 000 eurolla. Seuraavat avustukset välitetään joulukuussa.

Joulupaastokeräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 12454.

Keräyslupa 2020/2013/3595. Koko Suomi Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 1.1.2014–31.12.2015. Keräysvarat käytetään kansainväliseen työhön aineellisen hädän lievittämiseksi ja ihmisten perustarpeiden varmistamiseksi. Kuvat: IOCC/Apostoli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top