Isä Evangelos Thiani Keniasta vierailee Suomessa

Isä Evangelos Thiani Keniasta vierailee Suomessa nyt toista kertaa. Nairobin pappisseminaarissa työskentelevä pappi osallistui vuoden 2015 kirkkopäiville Lappeenrannassa. Tuolloin hän matkusti yhdessä Burundin ja Ruandan piispa Innocentioksen kanssa.

Thiani osallistui 30.4. Tuomaan tiistain liturgiaan Jyväskylässä ja tapasi seurakuntalaisia. Vappupäivänä hän vieraili Lintulan ja Valamon luostareissa.

Tärkeä osa Suomessa käyntiä on osallistuminen jatko-opiskelijoiden työskentelyyn Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa 2.-3. toukokuuta. Thiani on Filantropian monivuotinen stipendiaatti, joka valmistelee väitöskirjaa.

Thiani osallistuu lisäksi vigiliaan ja liturgiaan pyhän Nikolaoksen katedraalissa Kuopiossa 4.-5.5. ja pitää luennon Itä-Suomen yliopistolla 6.5. (klo 10-12, sali Agora 106). Luennon aiheena on “Corruption and the African Traditional Ethics – Tension, disparity, and probable solution“.

Myös Burundin ja Ruandan piispa Innocentios saapuu Suomeen ja vierailee touko-kesäkuussa mm. Maailma kylässä -festivaaleilla Filantropian luomakuntateltassa sekä Valamon luostarissa. Piispan ohjelma julkaistaan myöhemmin toukokuussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top