Filantropian opetustiimi suuntaa Tansaniaan

Filantropian ja Ortodoksisten Pappien Liiton opetustiimi matkustaa kahdeksi viikoksi Tansaniaan kouluttamaan paikallista papistoa. Mwanzan hiippakunnan papisto kokoontuu yhteisille opintopäiville Bukoban kaupunkiin.

– Opetusaiheet on valittu tansanialaisten toiveiden mukaisesti. Käsittelemme pappeuden erilaisia teologisia teologisia ja käytännöllisiä ulottuvuuksia. Lisäksi pohdimme yhdessä seurakuntien keinoja omavaraisuuden kasvattamiseen. Piispan pyynnöstä papistoa myös koulutetaan hiviin ja aidsiin liittyvissä kysymyksissä, kertoo Filantropian projektipäällikkö Aino Nenola.

jasoopettaarinkipieni

Opetustiimiin kuuluu papistoa jokaisesta Suomen ortodoksisen kirkon kolmesta hiippakunnasta. Tansaniaan lähtee Ivalon matkapappi Rauno Pietarinen, Vantaan Tikkurilan kirkon pappi Mikael Sundkvist ja Ortodoksisten nuorten liitossa työskentelevä joensuulainen diakoni Jaso Pössi. Tiimiä vetää Aino Nenola, joka vastuualueisiin kuuluu&nbsp Filantropian yhteistyö Kenian ja Tansanian ortodoksisten kirkkojen kanssa.

”Olin vapaaehtoisena missiotiimissä kesällä 2010. On hienoa päästä näkemään tuttuja paikkoja. Nelisen vuotta sitten metropoliitta Jeronymos esitteli Mwanzan uuden pappisseminaarin piirustuksia. On hienoa päästä näkemään, missä vaiheessa seminaarin rakennustyöt nyt ovat”, sanoo Jaso Pössi. ”Vähän matkakuumettahan tässä alkaa olla, mutta parempi matkakuume kuin keltakuume!”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top