Auta historian haravoinnissa!

Suomalaiset ortodoksit ovat kulkeneet Kenian kirkon rinnalla jo yli 40 vuoden ajan. Vuosikymmenten aikana on esimerkiksi rakennettu kirkkoja, kouluja ja klinikoita, koottu äitiliiton naisia yhteen ja tuettu pappeja monin tavoin.

Seurakuntien lähetyspiirit, tiistaiseurat ja monet yksittäiset ihmiset ovat tehneet työtä mahdolliseksi järjestämällä myyjäisiä, konsertteja ja muita tapahtumia varojen keräämiseksi. Tärkein perusta työlle on ollut kuitenkin seurakuntalaisten rukouksista punottu turvaverkko. Sen varaan Filantropian nykyinen työkin Keniassa perustuu. Työtavat muuttuvat, mutta tavoite paikalliskirkkojen vahvistamiseksi on pysynyt samana.

Vuosien aikana monet suomalaiset ovat olleet eri pituisia ajanjaksoja Keniassa Ortodoksisen Lähetys ry:n kautta. Filantropia kerää edelleen lähetysmuistoja ja valokuvia menneiltä vuosikymmeniltä. Jos sinulla on kuvia ja matkamuistoja Keniasta tai seurakuntien lähetyspiirien toiminnasta, ota yhteyttä muistojen jakamiseksi sähköpostilla: filantropia@ort.fi tai kirjoita kirje osoitteeseen Filantropia ry, PL 236, 00101 Helsinki.

Kuvassa: Isä Johannes Eko juhlapukuisten maasai-miesten kanssa.

Scroll to Top