Aika puhua -keskustelusarja alkaa 7.10.

Filantropia käynnistää kahdeksan verkkolähetyksen sarjan, jonka tarkoituksena on antaa tilaa keskustelulle ajankohtaisista ja ajattomista aiheista. Lähetysaika on keskiviikkoisin klo 15–17:30.

Lokakuussa keskustellaan erityisesti syrjäytymisen ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Ensi alkuun kahden viikon välein toteutettavaan sarjaan on kutsuttu puhumaan muun muassa Ekumeenisen Vastuuviikon ihmisoikeuslähettiläitä.

Ensimmäinen osa käynnistyy lokakuun ensimmäisellä viikolla 7.10. otsikolla Syrjässä. Mertsi Ärling on yksi puhujista ja Vastuuviikon lähettiläistä. Hän kuvailee ajatusmaailmaansa näin: ”Minulla on koko elämän kokoinen unelma, jossa ei ole väliä ihosi värillä, sukupuolella, iällä tai etnisyydellä, vaan sillä, että sinä olet juuri sinä ja minä olen juuri minä; olemme ihmisiä.”

Pääsemme myös kuulemaan diakoniatyön arjesta ja koronan vaikutuksista ortodoksisen seurakunnan diakoniatyöhön Jaana Björnisen, Juha Lampisen ja Katja Vilponiemen kanssa.

Lopuksi meitä herätellään näkemään ”Näkymättömät vieressämme”, kun Ira Matsi ja Marja Seppi-Lasarenko pohdiskelevat aikaa, jossa parhaillaan elämme.

Lähetyksiin osallistutaan Zoom-verkkoalustalla ja osallistujat voivat esittää kysymyksiä keskustelupalstalla. Zoom mahdollistaa myös pienryhmäkeskustelut.

Koko syksyn lähetysajat ovat 7.10., 21.10., 4.11. 11.11., 18.11., 25.11., 2.12. ja 9.12. Osallistumislinkki julkaistaan kunakin lähetyspäivänä Filantropian somekanavissa ja linkin voi tilata sähköpostitse: filantropia [at] ort.fi. Ohjelman toteuttamista tukee Agricola-opintokeskus.

Tervetuloa mukaan jakamaan ajatuksesi!

Edit: Päivitetty puhujatietoja ja Agricola-opintokeskus 5.10. klo 17:18.

Scroll to Top