Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hop on – vastuullisen liiketoiminnan mahdollisuudet kehittyvissä maissa

09.06.2021 @ 10:00 - 15:00

Kiinnostaako vastuullinen liiketoiminta kehittyvissä maissa? Mitä mahdollisuuksia yhteistyö kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kanssa tuo yrityksille?

Tervetuloa keskiviikkona 9.6. kello 10–11 ja 13–15 KYMPPI-hankkeen Hop-on -verkkotapahtumaan, jossa tuodaan esille näkökulmia EU:n Afrikka-strategiaan, kehittyvissä maissa toimivien yritysten turvallisuuteen ja ihmisoikeuskysymyksiin.

Hop on -tilaisuuteen voit tulla mukaan milloin vain ja osallistua mihin tahansa osioon kiinnostuksesi mukaan. Samalla linkityt vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneiden KYMPPI-toimijoiden verkostoon. Keskustelulle on jokaisessa osiossa. Kysymyksiä voi esittää myös englanniksi.

Keskusteluja johdattelee pitkän linjan vastuullisuusammattilainen ja KYMPPI-hankkeen ohjausryhmän jäsen Sari Kuvaja.

Klo 10–11 Millaisia mahdollisuuksia Afrikka tarjoaa yrityksille ja yhteistyölle?

Mitä EU:n Afrikka-strategia tarkoittaa suomalaisyrityksille? Ensimmäisessä puheenvuorossa näkökulmia tuo esiin Olai Voionmaa komissaari Jutta Urpilaisen kabinetista. Ohjelmajohtaja Birgit Nevala nostaa esille kokemuksia Finnpartnershipista, joka toimii yritysten ja kehitysyhteistyön rajapinnalla. Mikä on Finnpartnershipin rooli yritystoiminnan katalysaattorina ja millaisia riskejä on yritystoiminnalle? Entä millaisia yhteistyömahdollisuuksia on yritysten ja järjestöjen välillä? Suomi-Afrikka-seuran puheenjohtaja Sarah Laaru Mwaawaaru tuo esiin haasteita ja ratkaisuja Afrikan maihin kohdistuvassa yritystoiminnassa sekä diasporan mahdollisuuksista toimia paikallistuntemuksen asiantuntijoina.

Klo 13–14 Turvallisuusriskit ja ratkaisut kehittyvissä maissa toimiville 

Millaisia riskejä kehittyvissä maissa on tunnistettu ja miten varmistaa kehittyvissä maissa työskentelevien työntekijöiden turvallisuus? Juhani Mäkinen Forsetilta kertoo ennaltaehkäisevästä riskienhallinnasta. Paikallisten ja lähetettyjen työntekijöiden turvallisuutta käytännön esimerkkien kautta pohtii Auli Starck Vikesistä.

Klo 14–15 Yritykset ja ihmisoikeudet kehittyvissä maissa

Kaupallinen neuvos Kent Wilska ulkoministeriöstä pohtii yrityksiä ja ihmisoikeuksia. Onko kyse vapaaehtoisista ohjeista vai pakottavasta sääntelystä kansainvälisesti ja kansallisesti?

Miten käytännön riskejä ja arvoja otetaan huomioon, kun Finnparthership rakentaa kumppanuuksia useiden eri toimijoiden välille? Miten ihmisoikeuskysymykset näkyvät yritysten ja kehitysyhteistyön rajapinnassa? Tästä kertoo Grants Coordinator Axel Sointu, Finnpartnershipistä.

Millaisia kiperiä ihmisoikeuskysymyksiä Pure Waste -yritys on kohdannut tuotantoa käynnistettäessä ja kehittäessä? Kokemuksiaan kertoo perustajaosakas Hannes Bengs.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä: https://www.eventbrite.com/e/hop-on-vastuullisen-liiketoiminnan-mahdollisuudet-kehittyvissa-maissa-tickets-156670701285. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille. Tapahtuman LinkedIn sivu: https://www.linkedin.com/events/hopon-vastuullisenliiketoiminna6802926802001100800/. Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Scroll to Top