Paastokeräyksellä tarpeeksi

Filantropian suuren paaston keräyksen tulos antaa aihetta huokaista helpotuksesta.

-Kaikkia tilityksiä ei olla vielä saatu, mutta keräyksen tulos asettuu lähes 20 000 euroon, kertoo Filantropian toiminnanjohtaja Riina Nguyen tyytyväisenä.

Suuren paaston keräys ”Kutsu palvelemaan” kannettiin tänä vuonna Etiopiaan. Filantropia sai Suomen ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista rahoituksen vuoden kestävälle pilottihankkeelle, joka keskittyy kahden trooppisen sairauden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Sekä trakooma että podokoniosis aiheuttavat pysyvää vammautumista sairastuneille, mikäli he jäävät ilman hoitoa. Trakooma sokeuttaa ja podo vie pahimmillaan kyvyn liikkua. Alkuvaiheessa molempiin riittäisi kuitenkin pesu vedellä ja saippualla. Ennaltaehkäisemisessä oikean tiedon välittäminen kylätasolle on tärkeää, koska vanha kansa pitää sairastuneita kirottuina ja he jäävät helposti yhteisönsä hylkimiksi.

-Lähes kaikkiin ulkopuolelta saatuihin hankerahoituksiin liittyy omarahoitusosuus, joka järjestön on hankittava itse. Siihen ei voi käyttää sääntöjen mukaan esimerkiksi kirkon Filantropialle myöntämää vuosittaista tukea eikä muutakaan julkista tukea. Suuren paaston keräyksen tuotolla pystymme kattamaan tämän vuoden osuuden. Sen vuoksi voimme huokaista helpotuksesta, koska saimme tarpeeksi ja keräystuotto riittää kattamaan vaadittavan osuuden. Kiitos kaikille lahjoittajille!

Poikkeusajat ovat jo kahtena keväänä vaikuttaneet keräystulokseen, koska esimerkiksi lippaat eivät täyty tyhjissä kirkoissa. Siitä huolimatta lahjoittajat ovat löytäneet erilaisia tapoja osallistua. Kyse on ihmisten paastolahjasta, jolle Filantropian kautta löytyy sellainen käyttötarkoitus, joka parantaa lähimmäisten elämää toisella puolella maailmaa.

-Korona on ollut meidän maailmamme suuri puheenaihe jo yli vuoden ajan ja se on jollakin tavalla kääntänyt meitä sisäänpäin, vaikka kyse on globaalista vitsauksesta. Näkökenttä kuitenkin kaventuu helposti. Monissa työmaissamme eletään toisenlaisessa todellisuudessa, jossa uusi virus on vain yksi lisä erilaisten vakavien sairauksien listalla. Sairastumisia ei sen enempää testata kuin hoidetakaan ja heikoimpia kuolee muutenkin. Välillä pitää ihan ravistaa itseään, että muistaisi ettei tämä täällä näkyvä todellisuus ole kaikki.

Suuren paaston keräyksen lisäksi tukea on vuoden ensimmäisinä kolmena kuukautena lahjoitettu myös Filantropian muihin kohteisiin. 4 000 euron yleislahjoitusten lisäksi Syyria-keräykseen on lahjoitettu 2 700 euroa, opintielle 2 300 euroa ja lähetyksellekin yli 2 000 euroa. Kaikki nämä summat kertyvät pienimmillään noin viiden euron lahjoituksista.


Keräysjulisteessa, taiteilija Riikka Juvosen maalaamassa kuvassa, kädet pesevät jalkoja ja teksti kysyy Pietarin sanoin: Herra sinäkö peset minun jalkani?
Scroll to Top