Lahjoittajat ovat löytäneet tiensä Filantropian sivuille

Suuren paaston toisella viikolla reilu kuukausi sitten avatut Filantropian sivut ovat kiinnostaneet satoja lukijoita. Lahjoitussivua on käytetty jo 75 kertaa. Erityisen tärkeää verkon kautta luotu lahjoitusmahdollisuus on nyt poikkeusoloissa, kun moni lahjoittaja ei pääse kirkkoon pudottamaan lanttia keräyslippaaseen. Pienistä puroista syntyy paljon hyvää – pienimmät lahjoitukset ovat olleet viisi euroa ja suurin yksittäinen tuhat euroa.

Hedelmistään puu tunnetaan.

Paastokeräykseen on lahjoitettu 13 000 euroa ja sen tuotolla tuetaan Filantropian naistyötä Itä-Afrikassa ja Lähi-idässä. Ensimmäinen avustus välitettiin Ugandaan tammikuussa ja tukea välitetään säännöllisesti toimintavuoden aikana.

Syyria-keräys on ollut käynnissä vuodesta 2014 ja sillä tuetaan Syyrian sodan vuoksi pakolaisuuteen joutuneita ja uutta elämää rakentavia lähimmäisiä Lähi-idässä ja Euroopan reuna-alueilla. Tänä vuonna keräykseen on lahjoitettu 3 000 euroa. Viimeisin Syyriaan tehty avustus viime joulukuussa oli 10 000 euroa Damaskoksessa sijaitsevan kuntoutuskeskuksen toiminnan tukemiseen.

Ensimmäistä kertaa avattu diakoniakeräys kotimaahan on saavuttanut monen huomion ja vajaan kolmen viikon aikana keräykseen on lahjoitettu jo 5 000 euroa. Ensimmäinen 900 euron avustus tehtiin 25.3. Ilomantsin ortodoksisen seurakunnan diakoniatyöhön, jonka kautta kymmenen lapsiperhettä saa ruokakassin. Diakoniakeräyksellä tuetaan koronapandemian vuoksi vaikeuksiin joutuneita ja keräys jatkuu vuoden loppuun asti. Tukea välitetään saatujen lahjoitusten ja tulleiden avustuspyyntöjen perusteella.

Scroll to Top