Lähetystyö

Filantropia koordinoi ja toteuttaa Suomen ortodoksisen kirkon lähetystyön toimintoja. Lähetystyö on Kristuksen ilosanoman julistamista koko maailmalle, nuorten ortodoksisten paikalliskirkkojen tukemista ja kirkkojen välisen yhteyden vahvistamista. Lähetystyö on kirkon kasvua yhdessä ja yhtenä kirkkona.
Filantropian kumppaneita lähetystyössä ovat tällä hetkellä Kenian sekä Burundin ja Ruandan ortodoksiset kirkot. Yhteistyö Kenian ortodoksisen kirkon kanssa alkoi jo 1970-luvulla ja jatkuu yhä elinvoimaisena. Burundin ja Ruandan vuonna 2013 perustetun hiippakunnan tukeminen on vasta aluillaan. Näiden lisäksi Filantropia on tehnyt aiemmin yhteistyötä tansanialaisen Mwanzan hiippakunnan kanssa.
Rahoitus lähetystyön toimintoihin tulee kirkolta, seurakunnilta ja yksityisiltä lahjoittajilta. Filantropian tukeman lähetystyön painopisteitä ovat paikallisten kirkkojen omavaraisuuden, lasten ja nuorten koulutuksen ja Nairobin pappisseminaarin kehittämistyön tukeminen.
Evankeliumin julistaminen sanoin ja teoin on lähetystyön sydän. Ilosanoma Kristuksesta ja lähimmäisen palveleminen ovat rinnakkaisia ja sisäkkäisiä tehtäviä. Lähetystyön kanssa käsi kädessä kulkee diakonia, evankeliumin todeksi eläminen palvelemisen kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top