Kehitysyhteistyö

Kehitysyhteistyö on tärkeä Filantropian toiminnan osa, jolla tavoitellaan kaikkien osapuolten yhteistä onnistumista kehitystavoitteiden saavuttamiseksi. Kehitysyhteistyön keskiössä ovat YK:n vuosituhattavoitteet ja Suomen valtion kehitysyhteistyölle asettamat linjaukset ihmisoikeusperustaisesta kehityksestä.
Kehitysyhteistyön tavoitteena Filantropian työssä on parantaa heikoimmassa asemassa olevien ihmisten arkea esimerkiksi varmistamalla pääsy puhtaan veden ja ruuan äärelle, kouluttamalla, mahdollistamalla toimeentulon hankinta ja vahvistamalla yhteisöjen toimintakykyä ja yksilöiden mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä.
Ulkoasiainministeriö tukee Filantropian nuorten elämäntaitoja lisäävää hanketta ja naisten työllistymishanketta Moldovassa sekä uutta vuonna 2017 alkanutta naisten maaomistusoikeuksia edistävää hanketta Ugandassa. Ulkoministeriön tuki maatalouden kehittämishankeeseen ja naisten ruokaturvahankeeseen Etiopiassa päättyi vuonna 2015.
Järjestössä on kokemusta kehitysyhteistyöstä useamman vuosikymmenen ajalta, minkä ansiosta työntekijät ja vapaaehtoiset näkevät pitkäjänteisen työn tuloksia arjessa. Kehitysyhteistyötä ei nähdä yksisuuntaisena avustamisena, vaan vuorovaikutuksellisena toimintana, jossa rahoittajan, yhteistyökumppaneiden ja hyödynsaajien välisessä dialogissa löydetään parhaat vaihtoehdot kehityksen edistämiseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top