Etiopia

Batu – vähävaraisten ruokaturvahanke
Batun kaupungin liepeillä Oromian alueella aloitettiin naisten ja lasten ruokaturvan parantamiseen tähtäävä hanke kevättalvella 2013. Hankkeessa muodostetaan naisten osuuskuntia, jotka saavat koulutusta ja ohjausta toimeentulon varmistamiseksi.
Naisryhmien johtajat, paikallishallinnon edustajat ja hankkeen yhteistyökumppanit, Filantropia ja Maedot, tapasivat maaliskuussa 2013 ja käynnistivät virallisesti hankkeen toiminnot. Naisryhmien jäsenet ovat sen jälkeen järjestäytyneet virallisiksi osuuskunniksi ja saaneet koulutusta muun muassa mausteiden ja ruuan kasvatuksessa, maitotuotteiden valmistuksessa ja pienkotieläinten hoidossa.
Ulkoasiainministeriön hanketuki Batun hankkeeseen päättyi joulukuussa 2015. Työ Batussa jatkuu yhä omarahoitteisesti.
Haik – maaseudun kehittämishanke
Filantropia aloitti 2006 maaseudun kehittämishankkeen Amharan alueella, Etiopiassa. Hankkeen päätoimintoja olivat kaivojen, vesipisteiden ja kastelujärjestelmien rakentaminen alueen kyliin, pienkotieläinten hankkiminen yksinhuoltajaäideille toimeentulon parantamiseksi ja viljeljymenetelmien kehittäminen paikallisten viljelijöiden kanssa.
Hankkeessa koulututettiin tuhansia ihmisiä terveyteen, hygieniaan, hiviin ja aidsiin, vesi- ja ruokaturvaan ja haitallisiin perinnetapoihin liittyvissä kysymyksissä. Hankkeen aikana kyliin kehittyi yhteisökeskustelujen kulttuuri, joka koettiin parhaaksi tavaksi ratkoa yhteisiä asioita. Alueella asuu muslimeja ja kristittyjä, joiden väliset jännitteet vähentyivät yhteiseksi hyväksi havaittujen hanketoimintojen kautta.
Haikin hanke päättyi vuoden 2015 lopussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top