Keniassa suunnitellaan tulevaisuuden yhteistyötä

Filantropian tiimi matkustaa seurantamatkalle Keniaan 14.–22. lokakuuta ja vierailee avustuskohteissa sekä sopii tulevasta yhteistyöstä. Seurantamatkalle osallistuvat projektipäällikkö Aino Nenola ja rovasti Rauno Pietarinen.

Rovasti Rauno Pietarinen tutustuu Nairobin pappisseminaariin kansainvälisen ortodoksisen teologisen koulutuksen kehittämistyöryhmän puolesta. Tavoitteena on, että myös Afrikan teologinen koulutus voisi hyötyä ortodoksien yhteisestä koulutuksen kehittämisestä ja esimerkiksi luennoitsijavierailuista.

rau tz

Rovasti Rauno Pietarinen opettaa papistoa Tansaniassa.

”Nairobin pappisseminaari on ortodoksisen teologisen koulutuksen ja paikallisen lähetystyön ydin Afrikassa. Seminaarissa koulutetaan papistoa kaikkialle itäiseen ja eteläiseen Afrikkaan. Heidän saamallaan koulutuksella on hyvin suuri merkitys,” kuvailee tilannetta Aino Nenola.

Nairobin pappisseminaarin toiminta alkoi 1981. Opintojensa ohella seminaarin opiskelijat kääntävät jumalanpalveluskirjallisuutta omille kielilleen. Pelkästään Keniassa on yli 70 kieltä, joista hieman alle puolelle on käännetty ortodoksisen kirkon keskeisimmät liturgiset tekstit.

Tukea koulutukseen ja lasten hyvinvointiin

”Kaikkien paikalliskirkkojen kompetenssin kehittymisen kannalta on tärkeää, että yhteisöjä palvelee laajasti eri alojen asiantuntijoita,” sanoo Aino Nenola.

Seurantatiimi tapaakin Nairobissa Filantropian uuden stipendiaatin, isä Evangelos Thianin, joka aloittaa jatko-opinnot kehitysmaatutkimuksessa Nairobin Jomo Kenyatta -yliopistossa.

”Nairobissa on monia hyviä mahdollisuuksia jatko-opintoihin ja pätevöitymiseen. Opinnot ovat kuitenkin paikallisella mittapuulla kalliita – varsinkin kirkon työntekijöille, joiden saama palkka on minimaalinen.”

Nairobin ohella Filantropian tiimi vierailee Laikipiassa Loberen koululla, jossa suomalaisten ortodoksien tukema ruokaohjelma turvaa yli viidensadan alakoululaisen päivittäisen kouluruoan.

Matkalla Lobereen

Matkalla Loberen koululle.

Uutena vierailukohteena on lisäksi Njabinin seurakuntakeskus, jossa on järjestetty Filantropian tukemia hiv- ja aids-tietoisuuskoulutuksia yksinhuoltajaäideille ja varhaiskasvattajille. Filantropia on tukenut ruokailuja, joita keskus tarjoaa alueen kaltoin kohdelluille lapsille.

Filantropian joulupaastokeräyksellä ”Saman taivaan alla” tuetaan tänä vuonna sekä Nairobin pappisseminaaria että lasten hyvinvointia Keniassa kirkon ruokaturvaohjelmien kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top