Filantropian keräystuotoilla tukea kriisialueille

Filantropia on lahjoittanut rahaa kuivuudesta kärsivään Etiopiaan sekä kerännyt kymmeniätuhansia euroja pakolaisten auttamiseen Syyriassa ja lähialueilla.

Filantropian hallitus päätti ohjata 5 000 euroa kuivuuden kanssa kamppailevaan Etiopiaan. Tuki välitetään Etiopian ortodoksisen kirkon kehitys- ja humanitaarisen avun toimiston kautta käytettäväksi vesipisteiden, kuten kaivojen rakentamiseen kuivuudesta kärsivillä alueilla.

elukat juomassa 3.3.15

Karjaa juomassa vettä Amharan alueella Etiopiassa maaliskuussa 2015 ennen kuivuusaallon alkamista. (Kuva: Filantropia)

Etiopiaa riivaa pahin kuivuusaalto vuosikymmeniin. El Niño sääilmiön aiheuttaman kuivuuden takia yli 10 miljoonaa etiopialaista kärsii veden ja ruuan puutteesta. Saadakseen vettä ja ruokaa perheelleen ja karjalleen ihmisten on kuljettava pahimmillaan toistakymmentä kilometriä. Suurimmassa vaarassa ovat aliravitsemuksesta kärsivät imettävät ja raskaana olevat naiset sekä lapset, joista iso osa on jäänyt pois koulusta.

Filantropian kautta on tuettu vuoden aikana noin 40 000 eurolla pakolaistyötä Syyriassa ja Kreikan saarilla. Vuodenvaihteessa päättyneeseen joulupaastokeräykseen lahjoitettiin yli 30 000 euroa, mikä on suurin yksittäinen keräyssumma yli kymmeneen vuoteen. Filantropia vastaanotti viime vuonna myös reilut 13 000 euroa lahjoituksia Syyria-keräyksen kautta.

LEB 14 Bekaa Kab Elias WASH 24

IOCC tukee pakolaisleiriä Bekanlaaksossa Libanonissa. (Kuva: IOCC)

Pakolaistyöhön lahjoitetut rahat lähetetään kansainväliselle ortodoksiselle avustusjärjestö IOCC:lle, joka on pystynyt auttamaan yli kolmea miljoonaa pakolaista Syyriassa ja sen lähialueilla. Syyriassa avun tarve jatkuu jo viidettä vuotta ja maan sisäisiä pakolaisia on edelleen useita miljoonia. Kreikan saarilla IOCC on järjestänyt yhdessä paikallisten kanssa mereltä rantautuville turvaa hakeville ihmisille ruokaa, peseytymistilat, hygieniapakkauksia, makuualustoja ja koulutarvikkeita.

GRE 2015 Chios refugee relief 003

IOCC auttaa Syyrian sotaa paenneita Kreikan saaristossa järjestämällä heille muun muassa ruokaa ja makuualustoja. (Kuva: IOCC)

Maaliskuun lopulla päättyneen suuren paaston keräyksen kautta Filantropia sai lahjoituksia lähes 20 000 euroa. Keräyksen tuotoilla tuetaan Filantropian työtä Afrikassa ja konfliktialueilla.&nbsp Keräyksen sovinto-teemalla haluttiin muistuttaa ihmisiä siitä, että aikana, jolloin maailmalla on monimutkaisia konflikteja ja sotaa, on sovinnon ilmapiiri ja hätää kärsivien ihmisten tukeminen ensisijaisen tärkeää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top