Suuren paaston keräys: Kasvun varaa

Filantropian työssä Ugandassa rakennetaan parempaa huomista maaseudun perheille. Arjessa riittää haasteita, koska kyse on naisten oikeuksien ymmärtämisestä osana yhteistä tulevaisuutta. Pienten starttirahojen turvin naiset parantavat koko perheen toimeentuloa pienyritystensä kautta. Äidin tulot varmistavat sen, että tytötkin pääsevät kouluun ja saavat hyvän mallin elämän varalle.

Monessa perheessä naisten oikeuksien ja toimeentulon edistäminen vaatii ensin pysyvää asennemuutosta. Perinteisessä kulttuurissa miehillä on vahva asema päättää perheen toimeentulosta ja sen käytöstä, vaikka naiset olisivat osallistuneet viljasadon ja talon hankkimiseen. Muutoksen tekeminen murtaa vanhoja kaavoja, joten rinnalle tarvitaan paljon sovintomieltä. Meissä jokaisessa on kasvun varaa, jota varsinkin paaston aikana on hyvä miettiä. Miten voisin olla parempi lähimmäinen? Miten antaisin myös toiselle tilaa kasvaa?

Filantropia julkaisee suuren paaston aikana Itä-Ugandan maaseudulta tarinoita, joiden kautta pääsemme kurkistamaan toisenlaiseen arkeen ja niiden naisten elämään, joita varten tämän kevään paastokeräys on valmisteltu.

Keräyksen tuotolla tuetaan Filantropian ja URI-GL:n (United Religions Initiative Great Lakes) työtä Itä-Ugandassa naisten ja tyttöjen oikeuksien ja toimeentulon edistämiseksi Mayugen ja Jinjan alueella.

Suuren paaston keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen Filantropian keräystilille FI53 5480 0520 0233 08, viite 12616. Keräyslupa RA/2017/1236, 30.11.2017, on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta 1.1.2018–31.12.2022.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top