Filantropialta tukea Lähi-idän kriisin vuoksi kärsiville

Eurooppa on herännyt näkemään Lähi-idän kriisien seuraukset. Miljoonat ihmiset liikkuvat pakoon väkivaltaa ja köyhyyttä. Valitettavan moni menehtyy matkalla. Vastaanottajamaissa tarvitaan nyt aineellista ja henkistä apua, että paikalliset toimijat voivat vastata ihmisten hätään.

Syyriassa ortodoksinen Antiokian patriarkaatti on harvoja verkostoja, jotka vielä voivat toimia maan sisäisten pakolaisten auttamiseksi. Tilanne on pahentunut neljän vuoden aikana huomattavasti. Keskiluokkaiset syyrialaiset ovat pystyneet auttamaan paikallisia pakolaisuuteen joutuneita kriisin alusta alkaen, mutta nyt heidänkin varansa ovat loppuneet. Apua tarvitsevia on jatkuvasti enemmän ja sodan vain jatkuessa ihmiset lähtevät liikkeelle rauhan toivossa.

Syyrian pienten naapurimaiden, Libanonin ja Jordianian, kantokyky on ollut äärirajoilla kuukausien ajan. Pelkästään Libanonissa noin yksi kolmasosa maan rajojen sisäpuolella olevista ihmisistä on pakolaisia.

Eurooppaan saapuu ihmisiä sekä Libyan että Turkin kautta ja he etsivät turvaa Välimeren maista sekä itäisen Euroopan reittiä pitkin Saksasta ja muista maista, jotka toivottavat turvapaikanhakijat tervetulleiksi. Myös Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä on kasvussa.

Tehtävämme on auttaa kaikkia apua tarvitsevia niin Suomessa kuin muualla Euroopassa ja kriisialueilla.

Filantropia on tukenut pakolaisia Syyriassa ja sen naapurimaissa keräysvaroin yli 30 000 eurolla. Pelkästään tänä vuonna Filantropia on välittänyt tukea kansainvälisen ortodoksisen avustusjärjestön IOCC:n kautta 10 000 euroa.

Filantropia jatkaa edelleen vuonna 2012 käynnistettyä Syyria-keräystä ja lahjoituksia voi tehdä myös diakoniatyölle, jolloin apu ohjataan pakolaistyöhön Euroopassa.

Syyria-keräys: Filantropian katastrofitili FI08 5480 0520 0345 94, viite 12221 (BIC-koodi OKOYFIHH)

Diakoniatyö: Filantropian lahjoitustili FI63 5480 0520 0164 35, viite 12276 (BIC-koodi OKOYFIHH)

Kuvat: IOCC

Filantropian keräyslupa 2020/2013/3595 (Poliisihallitus 5.12.2013) on voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamtta 1.1.2014 – 31.12.2015. Kerätyt varat käytetään kansainväliseen työhön aineellisen hädän lievittämiseksi ja ihmisten perustarpeiden varmistamiseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top