Albaniassa pohditaan lähetysteologiaa

Ortodoksit ja evankelikaaliset kristityt kokoontuvat lähetysteologisen pohdinnan äärelle 2.–6.9.2013 pyhän Vlasioksen luostariin Albaniaan.

“Kahdenvälinen dialogi luo aina hedelmällisen tilaisuuden kohdata toisesta kristillisestä traditiosta tulevan ihmisen”, sanoo konsultaatioon osallistuva Filantropian projektipäällikkö Aino Nenola.

“Uskon, että myös hankalista asioista, kuten proselytismistä eli toisten kristittyjen käännyttämisestä ja kirkkojen kanonisista alueista keskusteleminen avoimesti on mahdollista. Koska evankeliumin sanoma on tarkoitettu koko maailmalle, tulee meidän kristittyinä aina etsiä tapoja elää ja toimia yhdessä, ei rakentaa raja-aitoja. Avoimuus ja yhteistyö eivät vähennä rakkautta omaa perinnettä kohtaan. Kristittyjen keskinäiset suhteet kertovat myös kirkkojen hengellisestä tilasta.”

Kokoukseen osallistuu 45 lähetystyön johtotehtävissä toimivaa piispaa ja maallikkoa, jotka edustavat eri itäisiä ja orientaalisia ortodoksisisia kirkkoja sekä evankelikaalisia kirkkoja kahdessakymmenessä eri maassa. Konsultaatiota isännöi Albanian ortodoksinen kirkko.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top