Ukraina-tuki on jatkunut sodan alusta asti

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan on kulunut yli 20 kuukautta. Suomalaiset ovat jaksaneet tukea ukrainalaisia monin eri tavoin kotimaassa ja Ukrainassa. Filantropian kriisiapukeräykseen on lahjoitettu tämän vuoden aikana lähes 40 000 euroa, mikä on mahdollistanut kuukausittaisen avustamisen eri puolilla Ukrainaa.

Sumyn kaupungissa Pohjois-Ukrainassa on jatkettu diakoniatyötä läpi sodan. Filantropian kuukausittaisella 3 000-5000 euron avustuksella paikallisen ortodoksisen seurakunnan hyväntekeväisyysjärjestön vapaaehtoiset ovat valmistaneet päivittäin lämpimän ruuan sitä tarvitseville. Kaupunkiin jääneitä monilapsisia perheitä ja vanhuksia on pystytty tukemaan vaatteiden ja peruslääkkeiden hankkimisessa.

Kiovan kaikkien pyhien kirkon hyväntekeväisyysjärjestö on puolestaan välittänyt Filantropian tuella apua Itä-Ukrainan kaupunkeihin. Viime kuukausina se on keskittynyt kiovalaisen kuntoutuskeskuksen tukemiseen. Obolenskin alueella sijaitsevassa kuntoutuskeskuksessa hoidetaan eri tavoin vammautuneita lapsia ja nuoria.

Voit seurata avustystyön etenemistä ja lahjoitustilannetta Filantropian avustustyön sivulla. Kuvat: Marina Boychenko (Sumy) ja Sergiy Berezhnoy (Kiova)

Scroll to Top