Afrikka-mielikuvia haastamassa

Filantropia on mukana Helsingin Diakonissalaitoksen puolitoista vuotta kestävässä viestintä- ja globaalikasvatushankkeessa, joka haastaa suomalaisten kansalaisjärjestöjen ja yritysten Afrikka-kuvaa.

Afrikan maanosa on monipuolinen ja mielenkiintoinen, mutta käsityksemme afrikkalaisista ovat helposti yksipuolisia tai yksinkertaistettuja. Dekolonisaatiokeskustelu on rantautunut Suomeen ja sitä käydään tällä hetkellä erityisen painokkaasti kansalaisjärjestöjen keskuudessa.

Partnering for Change -hanke (PARC) tarjoaa keskustelun ja vuorovaikutuksen mahdollisuuksia koulutusten ja maapäivien kautta. Aloitustapahtumassa elokuun puolivälissä keskusteltiin järjestötyöntekijöiden kanssa kehitysyhteistyön ja avustustyön dekolonisaatiosta. Miten purkaa totuttuja valta-asetelmia pohjoisen ja etelän välillä?

Lokakuussa hanke järjesti etäkoulutuksen, johon osallistui lähes sata järjestötyöntekijää. Kouluttajana toimi June Steward Australiasta ja hän keskittyi “valkoinen pelastaja” -tematiikan avaamiseen ja ajatusmallien muuttamiseen vähemmän eriarvoistaviksi.

Tämän vuoden viimeinen tapahtuma on Uganda-maapäivä 5.12. ja se on suunnattu erityisesti suomalaisille yrityksille ja järjestöille, jotka jo toimivat Ugandassa tai harkitsevat toimintojen aloittamista.

Tutustu hankkeen kotisivuun ja lue lisää.

Scroll to Top