Moldova

Kuva: Tiina Makkonen
Moldovassa tarvitaan työtä
Köyhyys ja työttömyys ovat suurimmat syyt sille, että moldovalaiset lähtevät etsimään töitä maansa rajojen ulkopuolelta. Paine lähteä maailmalle lisää riskiä ihmisten joutumisesta ihmiskauppiaiden uhriksi. Filantropia on tehnyt vuodesta 2009 asti ihmiskaupan vastaista työtä Pohjois-Moldovassa. Yhteistyökumppanina Suomen Ulkoministeriön rahoittamissa hankkeissa on paikallinen Soarta-järjestö.
Moldovan hankkeiden konkreettisena tarkoituksena on luoda maaseudun naisille työpaikkoja, jolloin he pystyvät elättämään itsensä ja perheensä kotimaassaan. Valtavan maastamuuton yksi vaikeimmista seurauksista on lasten ja vanhusten jääminen yksin, koska vanhemmat ja muut työikäiset muuttavan hankkimaan leipää ulkomaille.
Filantropia on myös mukana Edinetin hiippakunnan alueella toteutettavassa hankkeessa, joka tähtää maaseudun nuorten voimaannuttamiseen. Hanke tehdään yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa. Paikallisena kumppanina on Moldovan Christian Aid (MCA), jonka taustayhteisö on ekumeeninen.
Lue lisää Filantropian työstä Moldovassa täältä.
Maatietoa Moldovasta.
Tietoa ihmiskaupasta.
Vuokko Sajaniemen artikkeli ihmiskaupasta Moldovassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top