Filantropia on tukenut Triherousan nunnaluostarin juurtumista Keniassa, Kisumun hiippakunnassa, alusta asti. Rakentamiseen on tarvittu monenlaisten lahjojen tuomista yhteen. Filantropian kautta on saatu lahjoitusvaroja paikallisen työvoiman ja rakennustarvikkeiden hankkimiseen ja kreetalaiset vapaaehtoiset ovat antaneet puolestaan aikaansa ja ammattitaitojaan. Lisäksi on tarvittu loputtomasti uskoa ja rukousta lähes mahdottomaan, sillä ortodoksinen luostari on Keniassa jotakin ihan uutta, vaikka ortodoksinen kirkko on maassa itsessään vanha.
Luostarin rakentaminen on muutenkin ikuisuusprojekti, mutta oman aikansa on vienyt myös sellaisten rakennustapojen oppiminen, jossa tropiikin sää piiskaavan sateen ja polttavan helteen vaihdellessa, puhumattakaan termiiteistä, ei pura sitä mikä juuri on saatu valmiiksi.
Sen vuoksi nunnat tekevät ristinmerkin, kiittävät Luojaa ja rakentavat taas päivän kerrallaan. Kysymyksiin milloin työ saadaan valmiiksi voi vain hymyillä ja ihmetellä, että mistäpä ihminen sen voisi tietää. Tänä päivänä voi vain tehdä parhaansa.
Tällä viikolla Triheorusan luostarissa on iloittu siitä, että igumenian (eli kreikaksi gerontissan) keljan katto on saatu katettua uusilla tiilillä. Sen lisäksi loputtomasta taistelusta kalkkimaalin ja ryöppyävien sadekuurojen välillä on päätetty luopua ja seiniä on ryhdytty päällystämään luonnonkivillä.
Kestävyyttä on mietitty myös ovien kohdalla. Ovet on tarkoitus rakentaa itse niin kuin kaikki muukin luostarissa. Vaikka puiset ovet olisivat kauniita, ainakin hetken, niiden elinkaari olisi lyhyt puuta ahmivien termiittien vuoksi. Kunhan vapaaehtoiset ehtivät, keljoihin muuallekin luostariin rakennetaan lujat metalliovet.
Vähän aikaa sitten pyhän Markuksen kirkon vieressä oleva vanha kellotorni saatiin myös uusittua. Nyt ei tarvitse enää jännitää milloin kello putoaa soittajan niskaan lahosta tornista. Onneksi ristin ylentäjät ja kellon kiinnittäjätkään eivät pudonneet.
Filantropian tukea on välitetty luostarin rakentamista varten jälleen huhtikuussa. Kiitos kaikille rakentajille, joiden yhteenkootuilla lahjoilla rakennetaan Jumalansynnyttäjän luostaria. Triherousa tarkoittaa Kolmikätistä Jumalansynnyttäjää. Temppelijuhlaa vietettiin 18. huhtikuuta.