Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Keskiviikkona 20.11. vietetään YK:n lapsen oikeuksien päivää. Lapsen oikeuksista muistuttaa YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Sopimuksen mukaan kaikki lapset ovat yhdenvertaisia.

&nbsp
Lapsen oikeuksien sopimus on lapsia koskeva ihmisoikeussopimus, jonka noudattamiseen useimmat maailman valtioista ovat sitoutuneet. Sopimus luettelee lapsille kuuluvat ihmisoikeudet ja asettaa valtioille vastuun toteuttaa niitä. Lapsen oikeuksien päivä liittyy Filantropian työhön läheisesti ja kysymykset lasten ihmisoikeuksista kuuluvat työhön olennaisena osana.
&nbsp

Lapsen oikeudet Filantropian viestintä- ja globaalikasvatushankkeessa

&nbsp
Tänä vuonna käynnistyneessä hankkeessa ”Katso ihmistä – valintoja levottomassa maailmassa” lasten oikeudet ovat näkyvässä osassa. Peruskouluille suunnatussa oppimateriaalissa on tarinoita lasten arjesta Suomessa, Syyriassa, Tansaniassa, Keniassa, Etiopiassa, Moldovassa ja Venäjän Karjalassa.
&nbsp
Hankkeen tarinoissa toistuvat lapsen elämän kannalta tärkeät asiat kuten koulu, ruoka ja läheiset. Myös lapsen oikeuksien sopimus koskee näitä lapsen arjen kannalta tärkeitä asioita. Tarinat kertovat kuinka lapsen oikeudet, kuten oikeus perhe-elämään, koulutukseen, terveyden- ja sairaanhoitoon, suojeluun aseellisilta selkkauksilta ja oikeus lepoon ja vapaa-aikaan, eivät aina toteudu. Tarinoissa näkyvät myös arjen pienet asiat, jotka saavat lapset onnelliseksi.
&nbsp
Oppimateriaali julkaistaan marraskuun loppupuolella ja tarinoihin voi sen jälkeen tutustua myös Filantropian kotisivujen kautta. Opettajat voivat tilata maksuttoman materiaalin hankekoordinaattori Katri Jussilalta: katri.jussila@ort.fi. Hanke saa Ulkoasiainministeriön viestintä- ja globaalikasvatuksen hanketukea.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top