Kirkko jatkaa hivin ja aidsin vastaista työtä Keniassa

Hivin ja aidin vastaisessa työssä ohjataan nuoria kantamaan vastuuta heidän omasta elämästään ja tulevaisuudestaan.
Njabinin kaupungissa Keniassa toimii pyhän Barnabaksen ortodoksinen keskus, jossa palvelee isä Methodios Kariuki. Erilaisen kirkollisen toiminnan osana keskus pyörittää köyhien lasten ruokaohjelmaa ja ylläpitää kaikille avointa yhteisökirjastoa.

Joulukuussa 2013 keskuksessa järjestettiin viikon mittainen kurssi, jossa käsiteltiin hiviä ja aidsia. Kurssille kokoontui yli 130 teini-ikäistä ja nuorta aikuista. Koulutuksessa nuoret pohtivat keinoja estää hi-viruksen leviämistä. Kurssin koulutusmenetelminä käytettiin luentojen lisäksi roolileikkejä, ryhmäkeskusteluja, laulua sekä yksilö- ja ryhmäohjausta.
Isä Methodios pitää ensisijaisen tärkeänä, että nuoret saavat oikeaa ja ajanmukaista tietoa hivistä ja aidsista. Nuorten täytyy myös ymmärtää, että he ovat vastuussa omasta toiminnastaan. “Vastuullisuuden vaatimus alkaa aina jokaisesta ihmisestä itsestään. Keniassa hiv ja aids vaikuttavat jollain tavalla kaikkiin ihmisiin, yhteisöihin ja kirkkoihin.”
Njabinin ortodoksien paikallinen yhteisö vastasi koulutuksen ruokailukustannuksista. Filantropia avusti pyhän Barnabaksen yhteisöä koulutuksen muissa kuluissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top