Kiitosten aika Ukraina-työssä

Filantropia on tukenut ukrainalaisia paikallisyhteisöjä kevättalvesta 2022 alkaen, kun Venäjä aloitti mittavan hyökkäyksensä Ukrainaan. Ukrainalaiset vapaaehtoiset ovat tehneet valtavan työn auttaakseen maahan jääneitä ja maan sisäisiä pakolaisia sotakuukausi toisensa jälkeen selviämään hengissä seuraavaan päivään.

Suomalaiset ovat tukeneet ukrainalaisia suurella sydämellä ja lahjoituksia kriisiapukeräykseen on tullut jo 175 000 euroa. Lahjoitukset ovat mahdollistaneet kuukausittaisen tuen eri puolille Ukrainaa. Filantropia jatkaa kriisikeräystään ja avun välittämistä Ukrainaan.

Ukrainan ortodoksisen kirkon delegaatio vieraili Suomessa 14.-16.12. ja kiitti kaikesta tuesta, jota suomalaiset ovat ukrainalaisille osoittaneet. Vierailun yhteydessä Kiovan ja koko Ukrainan metropoliitta Epifani osoitti kiitoksensa myös Filantropialle ja ojensi ekumeenisen keskustelutilaisuuden päätteeksi toiminnanjohtaja Riina Nguyenille Pyhän suurmarttyyri ja parantaja Panteleimonin ansiomerkin kiitoksena Filantropian tekemästä pitkäjänteisestä työstä Ukrainan kansan hyväksi

Filantropian työ ukrainalaisten kanssa laajenee kotimaassa vuoden 2024 alkupuolelta lähtien. Marraskuussa Valamon luostarissa Heinävedellä kokoontunut Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokous päätti suunnata määrärahan ukrainalaisten sotapakolaisten kanssa tehtävään työhön kotimaassa ja valitsi pääkoordinaattoriksi Filantropian. Hankemuotoinen rahoitus kestää neljä vuotta ja on vuosittain 130 000 euroa.

Filantropia kiittää sydämellisesti kaikesta tuesta ja luottamuksesta työtään kohtaan.

Kuvat: Marina Boychenko, Andriy Sydor ja Filantropia

Scroll to Top